Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Detta Bitcoin-mått säger att Bull Market kanske snart är över


Bitcoin-priset har återgått 10% från toppar och fortsätter fortfarande från avvisningen från över $ 60.000. Tillbakadragandet har orsakat att två viktiga långsiktiga glidande medelvärden har kommit farligt nära dödskorsningen, som när de korsats tidigare har signaliserat att toppen är inne för tjurmarknaden.

Här är vad data säger om den kommande änden av tjurmarknaden, när det kan hända, och hur många dagar kvar ungefär du skulle ha kvar för att sälja dina mynt till högsta vinst om signalen är korrekt. Om det inte är så kan Bitcoin-priset vara på väg mot en oöverträffad uptrend till skillnad från aldrig tidigare.

Att välja Bitcoin Bull Market Top kan vara lika enkelt som Pi

Bitcoin-priset har uppskattat mer än 1 500% från den svarta torsdagen 2020 till de högsta nivåerna som sattes under helgen över $ 60 000.

Den ledande kryptovalutan efter marknadsvärde kunde inte upprätthålla köp över det avrundade antalet mer än tre gånger den tidigare toppen som sattes 2017, och har sedan dess kraschat ner med så mycket som 10% hittills.

Relaterad läsning | Bloody Monday: Bitcoin Selloff Saw Record $ 1,6 miljarder i likvidationer

Debatten har börjat om huruvida toppen av tjurmarknaden är nära, eller potentiellt redan på denna punkt. Att lägga till bränsle till dessa baisseartade tar är att det glidande genomsnittet på 111 dagar bara är 3,6% från “2X 350 dagars MA”, och tidigare har mätvärdet kallat “toppar ganska bra.”

Enligt en skarpögd kryptoanalytiker som upptäckte återfallet, när detta beteende inträffar på PositiveCryptos “Pi Cycle Top Indicator” har det vanligtvis dykt upp inom fyra till tio dagar från toppen av varje hausseimpuls.

bitcoin pi cykeltopp

PositiveCrypto's "Pi Cycle Top Indicator" has historically called past market tops | Source: BTCUSD on TradingView.com

År 2017 anlände toppen av tjurkörningen bara en dag innan korset ägde rum, varvid mätvärdet nådde 3,6% avstånd bara tio dagar innan. Båda gångerna 2013 uppnåddes 3,6% avstånd inom en vecka från toppen och toppen var inom en vecka från crossover på ett eller annat sätt.

Den enda avvikelsen var under 2011, när korset anlände 40 dagar före toppen. Den här gången nådde de två glidande medelvärdena bara det kritiska avståndet på 3,6%, men vem vet vad som händer härnäst.

Relaterad läsning | Data visar Bitcoin-toppar Senaste ungefär 40 dagar: När ska du sälja dina mynt

Betyder det att en topp är nära? Eller kan den nuvarande tjurmarknaden vara så kraftfull, det är som om kryptovalutan återupplivar sina tidiga dagar med prisupptäckt och den tidiga 2011-anomalin är den mer exakta direkta jämförelsen? Svaret kommer med tiden.

Om det bara finns en begränsad tid kvar på den nuvarande tjurmarknaden, föreslår samma mätvärde också att det kan finnas ytterligare ett betydande steg högre innan toppen är inne.

Featured image from Deposit Photos, Charts from TradingView.com

Source link

Related posts

Sydkoreanska polisen Raid Crypto Exchange påstås involverad i ett marknadsföringsbedrägeri på 214 miljoner dollar – Bitcoin News

Bitcoinguide

Köp Crypto med ett globalt pålitligt finansiellt varumärke

Bitcoinguide

Nigeria betalar 1,2 cent för varje dollar som skickas till landet för att bekämpa kryptovalutanvändning – Emerging Markets Bitcoin News

Bitcoinguide