Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Det här är vad Genslers bekräftelse kan betyda för XRP


Efter en imponerande rally de senaste dagarna rör sig XRP för närvarande i sidled och handlar till 1,76 $ med 2,7% förluster i 24-timmarsdiagrammet. Bekräftelsen av Gary Gensler som ordförande för Securities and Exchange Commission (SEC) av den amerikanska senaten kan dock ge ytterligare fördelar till symbolen.

Ripple XRP
XRP rör sig i sidled i 24-timmarsdiagrammet. Källa: XRPUSDT Tradingview

Med 53 röster för och 45 emot gav USA: s senat Gensler ”ett varmt gratulationer”. Den nya SEC-ordföranden har en till synes mer positiv hållning till kryptovalutor.

Innan Gensler återvände till public service undervisade Gensler en kurs om kryptovalutor och blockchain-teknik vid Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Därför förväntas han utföra mer “balanserade” åtgärder under sin administration. Tillsynsmyndigheten har ett rättsligt förfarande öppet mot Ripple Labs och två av dess chefer för den påstådda olagliga försäljningen av en säkerhet, XRP.

Genslers ankomst kan utöva ett positivt inflytande på ett ärende som många inom XRP-samhället anser vara orättvist eller oproportionerligt. Många medlemmar i kryptoindustrin har efterfrågat klarhet från myndigheter i USA.

Ett nytt tillvägagångssätt för XRP: s fall

Advokat Stephen Palley sa att Gensler inte är “en fiende till krypto”, och tillade att den nya SEC-ordföranden skulle kunna ge grönt ljus på fler pro-crypto-initiativ som SEC-kommissionär Hester Peirces “safe harbour-förslag”. Palley också sa:

Min egen åsikt, som jag långsamt och något motvilligt har kommit till, är att nuvarande regs & caselaw inte är meningsfulla när de tillämpas (ojämnt) på kryptoprojekt som kräver tokens för funktionalitet.

Advokaten uppgav att Genslers tillvägagångssätt kan vara konventionellt men har en “pragmatisk och praktisk” motivation att ändra vissa SEC-regler. Genom att göra detta kan verkställighetsprioriteringarna bli “tydligare”. Palley tillade:

Som om en nuvarande plattform verkar ganska tydligt vara ett värdepappersbyte enligt ’34-lagen och SEC låter den rida. kanske någon informell vägledning om när ett webbgränssnitt till ett on-chain swap-protokoll är eller inte är ett nationellt värdepappersbyte.

Kommissionär Peirce Safe Harbor har laddats upp till GitHub och, även om det inte är en officiell SEC-reglering, har han fått mycket feedback från kryptosamhället.

“Safe Harbor 2.0” överväger ett “tidsbegränsat undantag för poletter”. Detta förslag verkar ha en mer dynamisk inställning till kryptoreglering och utvecklingen av en token.

Därför skulle en tillgång som XRP kunna erbjudas och säljas som säkerhet och sedan handlas “utanför ett investeringsavtal”. På så sätt kan Token bli en del av ett decentraliserat nätverk och inte längre vara mottagligt för traditionell värdepappersreglering.

För att uppnå denna status, som XRP verkar ha, måste token “fritt” handlas och distribueras till en varierad grupp av “deltagare i nätverket”. Förslaget tillägger:

Tillämpningen av federala värdepapperslagar på den primära distributionen av poletter och sekundära transaktioner frustrerar nätverkets förmåga att uppnå mognad och förhindrar att poletter som säljs som säkerhet fungerar som icke-värdepapper i nätverket.

Source link

Related posts

Den 99 unika tidiga Crypto Art Hard Cap

Bitcoinguide

Hedgefonds investeringsföretag Brevan Howard börja investera i kryptovalutor – marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide

Vad lagar Sushiswap? Hållare förbereder sig för uppåtgående rörelse

Bitcoinguide