Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Det goda, dåliga och det fula


Dogecoin har gjort kryptoinvesterare mer pengar än Bitcoin och Ethereum sedan årets början. Men inte allt relaterat till denna otroliga uppgång till superstjärna har varit glamour och glitter.

Medan “skämt” -myntet har visat sig allt annat än, har det fortfarande skapat en inte så rolig situation för flera vanliga investerare som är sena till spelet. Den som förväntar sig en dollar per DOGE och köpt för nära toppen kan nu vara en sorglig valp som har tappat mycket mer än sitt favoritben.

Vem är en bra pojke? DOGE hämtar stora investerare med massiva välstånd

Medan vi stod i kö och väntade på kaffe hördes två unga män som inte var äldre än mitten av tjugoårsåldern samtala högt. Innan de beställde sina iskallar, berättar den ena den andra om sin investering på 250 dollar i Dogecoin förvandlades till ett coolt par grand i fickan.

Dessa berättelser är inte ovanliga för vanliga investerare som i allmänhet inte har någon aning om vad de gör, men hörde om mememyntet med en bedårande internetvalp genom TikTok. De klickade på köp på Robinhood eller andra appar, och netto sig en liten förmögenhet – men ändå inte tillräckligt för att komma ikapp myntets frontman Elon Musk.

Relaterad läsning | Är Amazon på väg att acceptera Dogecoin? Fallet för betalningsanvändning undersökt

Den som lägger in pengar i Dogecoin i början av 2021 har mycket mer pengar än de började med. Om de inte var bland de senaste som gick med i utfodringsrosen bland hardcore-fansen, finns det alltid en annan sida till varje mynt.

dogecoin bra dåligt ful

The good, bad, and ugly of the Dogecoin pump all in one chart | Source: DOGEUSD on TradingView.com

Bad Doggy: Dogecoin Latecomers Get Bit, Rally Put to Sleep

Diagrammet ovan visar den tekniska berg-och dalbana som har varit den snabba uppgången av Dogecoin. DOGE har gått sönder och ökat nästan 10 000% bara i år.

Den som kom in innan april har fortfarande massor av ben begravda för en regnig dag, men de sent till festen kanske vill rulla över och spela döda.

Relaterad läsning | De två signalerna som säger att Dogecoin-innehavare är i “Much Ow”

Den första korrigeringen såg en kollaps omedelbart 70%. Just nu finns det en enorm återhämtning, och Dogecoin är fortfarande nere mer än 40% från alla tider.

Men när du jämför en måttlig 40-70% korrigering mot en nästan 10.000% rally, kan den här hunden ha mycket mer att kasta.

När tillgångar förlorar sitt paraboliska förskott tenderar de att korrigera med så mycket som 80% eller mer. I altcoins som Dogecoin blir det historiskt mycket värre och rakar ofta hela 99% av all-time-topparna innan ytterligare ett återhämtningsförsök görs år senare.

dogecoin reddit

Those sucked in that don't understand markets can lose a ton of money | Source: Reddit

Det kan sluta lämna investerare som den i hundhuset under en tid. Ta till exempel den dåliga killen, som nu måste berätta för sin fru att DOGE till månen och $ 1 Dogecoin var väl värt risken för deras livssparande.

Moralen i denna berättelse är att varje hund har sin dag, och Dogecoins kan nu vara i det förflutna. Om så är fallet kommer ytterligare vinster att hållas i koppel.

Featured image from Pixabay, Charts from TradingView.comSource link

Related posts

Crypto Roundup: 5 april 2021

Bitcoinguide

Kanada godkänner tre Ethereum-ETF: er, Ether-fonder kommer att lanseras på TSX nästa vecka – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

Ethereum till låga Tx-kostnader med balans- och gnoslösning

Bitcoinguide