Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

‘Det är väldigt svårt att förbjuda peer-to-peer-teknik’ – Reglering av Bitcoin News


SEC-kommissionär Hester Peirce anser att den amerikanska regeringen inte kan förbjuda bitcoin och säger att “det är mycket svårt att förbjuda något som i grunden är en peer-to-peer-teknik.” Kommissionären är hoppfull att med den nya ordföranden som har djup kunskap om bitcoin och kryptovalutor kan SEC ta en ny titt på några av anledningarna till att avvisa bitcoin-börshandlade fonder (ETF).

SEC-kommissionär säger “Mycket svårt” att förbjuda P2P-teknik

Hester Peirce, en kommissionär vid US Securities and Exchange Commission (SEC) som också är känd i kryptosamhället som “kryptomamma”, frågades om det finns en möjlighet att Biden-administrationen kan förbjuda bitcoin i en intervju med Fox Business ‘ Charles Gasparino på torsdag.

Med nya kryptovalutaregler på gång är investerare oroliga för om regeringen kommer att förbjuda kryptovalutor, inklusive bitcoin. Vissa människor har varnat för att regeringar kan förbjuda bitcoin om det blir en risk för deras finansiella system. Bland dem är Bridgewater Associates grundare Ray Dalio, The Big Short Michael Burry och Ron Paul.

En bitcoin-förespråkare Peirce har förespråkat att SEC godkänner bitcoin-ETF: er. När det gäller möjligheten att förbjuda bitcoin i USA menade kommissionären:

Jag tycker att det är mycket svårt att förbjuda något som i huvudsak är en peer-to-peer-teknik. Jag tror att målet, som med all teknik, är att hindra människor från att använda den för olagliga ändamål och bara låta dem använda den för juridiska ändamål. Det är vad jag förväntar mig att hända.

Kommissionär Peirce sa tidigare att regeringen skulle vara “dum” att försöka förbjuda bitcoin och jämföra det med att stänga av internet.

Den amerikanska regeringen är oroad över kryptovalutor som används i olaglig verksamhet. Treasury Secretary Janet Yellen har flera gånger sagt att kryptovalutor huvudsakligen används för olaglig finansiering. Hon sa också tidigare att statskassan kommer att arbeta med andra tillsynsmyndigheter för att komma med lämpliga regler för kryptorummet.

Fox Business rapporterade nyligen att kryptoreglering kan börja från statskassan och SEC väntar på riktning på breda regleringspolicyer för kryptovalutor från statskassan.

SEC har också en ny ordförande; Gary Gensler bekräftades att leda kommissionen förra veckan. Han har djup kunskap om bitcoin och kryptovalutor, efter att ha undervisat om ämnet vid Massachusetts Institute of Technology (MIT). Gensler är också före detta ordförande för Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Han förväntas införa en hel del reglering på kryptovalutor. Förra veckan antog USA: s representanthus ett lagförslag om att SEC och CFTC inrätta en arbetsgrupp med fokus på digitala tillgångar.

När det gäller möjligheten att SEC godkänner en bitcoin-ETF i år sa Peirce: ”Med den nya ordföranden kommer vi att kunna ta en ny titt på några av resonemanget som vi tidigare förnekade bitcoin-börshandlade produkter tidigare. ” Hon tillade: ”Uppriktigt sagt ligger Kanada framför oss nu. Inte bara har de bitcoin-börshandlade produkter utan de har också börshandlade produkter baserade på eter. ”

Tror du att regeringen kan förbjuda bitcoin? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Binance Smart Chain möter klokt, den säkraste insatsen på Blockchain

Bitcoinguide

Bitcoin konsoliderar, här är varför BTC kan öka över $ 64K

Bitcoinguide

Är Crypto redo för den inkommande besättningen

Bitcoinguide