Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Det är därför Beeple tror att NFT kan vara en bubbla


I en intervju för CNN: s First Move talade den digitala artisten Mike “beeple” Winkelmann om “den galenskap” han har upplevt med försäljningen av sin NFT för 69 miljoner dollar. Att erkänna att processen har varit “överväldigande”, pipa konsekvenserna av äktenskapet mellan konst och teknik.

Den digitala artisten har en karriär som sträcker sig över 20 år. Verket såldes för miljoner som en del av en ”unik auktion” på Christie’s och skapades med bilder gjorda över 13 år. Icke-Fungible Tokens (NFT), sade Beeple, har blivit “ett riktigt sätt” att få kontakt med en publik. Beeple sa:

För att vara helt ärlig är det inte något jag såg komma. Det har bara varit överväldigande (…). Varje del av mig tittar på detta och säger, “det här är galet”. Jag har alltid tänkt att de kommer att vara lite uppmärksamma på det, jag trodde inte att det skulle vara så snabbt eller så mycket.

Den digitala konstnären anser sig vara en slags politisk kritiker och visade misstro över NFT-marknaden under intervjun. Beeple anser att digitala tekniker och media har motsatt effekt av att devalvera konstverk:

Jag tror inte att konst devalveras, jag tror att det i vissa fall läggs mycket värde på verket. Jag tror att det definitivt, på någon nivå, finns en bubbla när du har NFT toalettpapper som säljer för $ 2000. Det verkar lite löjligt.

Jämförelse av NFT: er med internetets tidiga dagar, sa Beeple att tekniken är ”spännande”. Men han lyfte fram hur vid den tiden “många bubblor” skapades, spekulation, hype.

Efter det skedet var över nådde Internet sin nästa utvecklingsnivå. Något liknande, tror Beeple, kommer att hända med NFT. Den digitala konstnären uppgav:

Det kommer att bli en enorm rush av människor in i detta (säger), “ok, här är chapstick, låt oss NFT det”. Du ser det redan nu. Men jag tror att människor kommer att snabbt bli kloka på det och allt det där kommer att försvinna. De saker som ansluter till människor på en känslomässig nivå, eller har mycket nytta, det är de saker som kommer att hålla fast.

Calvin Harris och Steve Aoki bjöd tusentals på Beeples NFT

Beeple tror att NFT kommer att vara teknik som kommer att integreras i många användningsfall i människors vardag. Den digitala artisten deltar i ”The Carbon Drop”. Ett initiativ skapat av The Social Alpha Foundation.

Via Twitter har Beeple firat deltagande i sin NFT-auktion. Genom att få miljontals dollar i bud från Calvin Harris, Steve Aoki och andra kommer intäkterna att gå till Open Earth Foundation till:

(…) utveckla innovativ öppen digital infrastruktur för förbättrad förvaltning av planeten Jorden – hjälp med att spåra de globala framstegen i Parisavtalet för att undvika den existentiella risken för klimatförändringar.

Ethereum ETH
ETH har fått fart under den senaste timmen. Källa: ETHUSD TradingviewSource link

Related posts

VICTORIA VR skapar en levande, andande VR-metavers på Blockchain

Bitcoinguide

Alien Worlds blir världens ledande blockchain-spel

Bitcoinguide

Varför Litecoin är nästa krypto som “Teleporterar” som Dogecoin

Bitcoinguide