Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Derivat Giant CME Group lanserar Micro BTC Futures Contract – Bitcoin News


Det amerikanska globala marknadsföretaget Chicago Mercantile Exchange (CME Group) har meddelat lanseringen av en ny bitcoin-terminsprodukt den 3 maj 2021, om amerikanska tillsynsmyndigheter godkänner produkten. Det nya kontraktet är en micro bitcoin futuresprodukt som representerar 0,1 bitcoin snarare än CMEs andra kontrakt som motsvarar fem bitcoin. Det mindre avtalet syftar till att göra investeringar i bitcoin-futures mer tillgängliga “för ett stort antal kunder.”

CME Group lanserar Micro Bitcoin Futures Contract

Den välkända derivatmarknaden CME Group har meddelat lanseringen av en ny terminsprodukt som är mindre än kontraktet som representerar fem bitcoin (BTC). Den nya produkten, i avvaktan på godkännande från lagstiftningen, kommer att vara ett mikroterminskontrakt som erbjuder exponering för 0,1 BTC. I grund och botten är det en tiondel av storleken på en bitcoin och företaget tror att investerare kommer att vara intresserade av den mindre produkten.

Tim McCourt, CME-koncernens globala chef för aktieindex och alternativa investeringsprodukter, förklarade att CME har sett mycket tillväxt sedan lanseringen av BTC-futures tillbaka 2017. ”Sedan lanseringen av vårt Bitcoin-futureskontrakt 2017 har vi sett en stadig, pågående tillväxt av likviditet och marknadsdeltagande i våra kryptoderivat, särskilt bland institutionella handlare, ”förklarade McCourt under micro bitcoin futuresmeddelandet.

Den alternativa investeringsproduktledaren noterade vidare:

Introduktionen av Micro Bitcoin futures svarar direkt på efterfrågan på mindre kontrakt från ett brett spektrum av kunder och kommer att erbjuda ännu mer val och precision i hur deltagare kan handla reglerade Bitcoin futures på ett transparent och effektivt sätt hos CME Group.

Nuvarande Bitcoin och Ethereum CME Dervitives-produkter ser tillväxt

År 2017 körde uppenbarelsen att CME Group och Cboe planerade att gå med i bitcoinekonomin priset på tillgången uppåt. Senare slutade dock Chicago Board Options Exchange (Cboe) erbjuda bitcoin-futures. CME, däremot, överträffade den globala konkurrensen och blev en av världens största bitcoin-terminsmarknader i november 2020. Följande månad meddelade CME att företaget också skulle erbjuda ethereum (ETH) futureskontrakt.

Så länge tillsynsmyndigheterna har det bra kommer mikro-bitcoin-futures att gå med i tidigare BTC- och ETH-kontrakt som CME redan erbjuder. CME säger att cirka 69 000 bitcoin i kontrakt handlas varje dag och 38 400 eter sedan lanseringen av ETH-produkten. Precis som de fem BTC-kontrakten kommer mikro-bitcoin-terminsprodukten att referera till CME CF-referensräntan och all avveckling underlättas kontant.

Vad tycker du om att CME lanserar ett micro bitcoin futureskontrakt? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

0,1 BTC, Bitcoin, Bitcoin (BTC), Bitcoin-derivat, BTC, cboe, CME, CME bitcoin futures, CME futures, CME Group, ETH, ETH-kontrakt, eter, Ethereum, Micro Bitcoin, Micro BTC, En tiondel, Tim McCourt

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Ett internet utan reklamkakor är nu närmare än någonsin

Bitcoinguide

Bitcoin glider 5% från senaste höjdpunkter mitt i Binance CFTC Probe Revelation

Bitcoinguide

Crypto Analyst förväntar sig “Escape Velocity” när Bitcoin bryter $ 60K. Här är varför

Bitcoinguide