Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Denna FATF-vägledning kan “utlösa förödelse” för Uniswap-operatörer


Internationella organet Financial Action Task Fork (FATF) har utfärdat ny vägledning för decentraliserade applikationer (DApps). Dess konsekvenser kan direkt påverka DeFi-sektorn och kan få konsekvenser för DApp-operatörer som Uniswap, Sushiswap och andra.

Enligt byråns definition och dess standarder är en DApp programvara. De “enheter som är inblandade” i DApp kan dock vara VASP (Virtual Asset Service Providers). Vägledningen hävdar:

(…) en person som bedriver affärsutveckling för en DApp kan vara en VASP när de engagerar sig som ett företag för att underlätta eller genomföra de aktiviteter som tidigare beskrivits på uppdrag av en annan fysisk eller juridisk person. Decentraliseringen av varje enskilt verksamhetselement eliminerar inte VASP-täckning om elementen i någon del av VASP-definitionen kvarstår.

Advokat Gabriel Shapiro tog upp potentiella konsekvenser för blockchain-industrin om rekommendationerna genomförs. Shapiro sa:

Att skriva och distribuera ett smart kontrakt (= yttrandefrihet) skiljer sig från att driva ett företag med det smarta kontraktet (reglerat).

Med påståendet att FATF-rekommendationer kan “utlösa förödelse” i riskfinansiering och blockchain-industrin om de antas, tillade Shapiro:

“En engångsförsäljning av en VA gör dig till en penningtjänstverksamhet” sak har aldrig gjort en känsla av känsla och verkar inkonsekvent med FinCEN: s vägledning för 2019.

Även om FATF bara kan ge rekommendationer eller förslag, antas dessa internationellt av många tillsynsmyndigheter. Därför tror Shapiro att de kan ha en verklig effekt på blockchain-industrin om u-operatörer, dvs. Uniswap, svartlistas av kroppen. Shapiro tillade:

Jag älskar DeFi och jag är väldigt anti-KYC etc. Men “upphäva dessa lagar bara för DeFi eftersom det gör människor mer fria genom att tillhandahålla trolig förnekbarhet” kommer inte att bli övertygande för en person som tror att lagarna i fråga är bra. .

Medlemsstaterna kan tillämpa sanktioner, förbud och vidta andra åtgärder om FATF föreslår att någon enhet har “tappat kontrollen” över efterlevnad och förebyggande av penningtvätt. Juridisk expert Stephen Palley sa:

som några av oss har sagt sedan tidernas början är muh-decentralisering uppenbarligen ännu inte en övertygande strategi för att undvika AML / KYC-skyldigheter.

UNI på ett 30-dagars rally

Data från Tradingview indikerar att UNI har gjort betydande vinster (51,6%) under den senaste månaden. För närvarande handlas UNI till 32,71 $. Även om dess resultat under det senaste dygnet är negativt med förluster på 1,3%.

Uniswap UNI
UNI med betydande vinster under den senaste månaden. Källa: UNIUSD Tradingview

Den goda prestandan kan hänföras till lanseringen av Uniswaps tredje iteration. Utan ett fast distributionsdatum har Uniswap v3 orsakat stor hype bland sina användare. Uniswap-uppfinnaren Hayden Adams förväntas ge detaljer om uppgraderingen snart.

Source link

Related posts

THETA går till topp 10, varför det kan testa $ 20

Bitcoinguide

George Ball säger att Crypto är effektiv säkring mot valutabortfall när USA passerar 1,9 biljoner stimulansräkning – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide

BitTorrent (BTT) kraschar 40% efter loggning av milstolpe prisrally

Bitcoinguide