Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Den indiska regeringen kräver nu att företag ska avslöja innehav av kryptovaluta – Reglering av Bitcoin News


Den indiska regeringen har infört nya regler för offentliggörande av kryptovaluta. Företag som handlar med kryptovalutor måste offentliggöra sina kryptoinnehav, bland annat, som en del av sina finansiella rapporter från och med den 1 april.

Nya krav på avslöjande av krypto

Det indiska ministeriet för företagsfrågor (MCA) utfärdade en anmälan förra veckan om att företagen ska avslöja kryptohandel och investeringar under räkenskapsåret. Dessa upplysningar kommer att krävas från och med den 1 april, vilket är när Indiens räkenskapsår 2021-22 börjar.

Varje företag som “har handlat eller investerat i kryptovaluta eller virtuell valuta under räkenskapsåret” måste avslöja “vinst eller förlust vid transaktioner som involverar kryptovaluta eller virtuell valuta”, “mängd valuta som innehas vid rapporteringsdagen” och “insättningar eller förskott från någon person i syfte att handla eller investera i kryptovaluta eller virtuell valuta. ”

Kryptoföretag i Indien välkomnar regeringens nya krav och tror att det legitimerar kryptovalutatransaktioner. Monark Modi, grundare och VD för den indiska kryptovalutautbytet Bitex, citerades av lokala medier:

Mot bakgrund av den senaste tidens spekulationer kring förbud, kommer kryptovalutor att vara en del av redovisningsmetoderna definitivt göra investerarna lugna eftersom de inte längre behöver oroa sig för beskattning.

Han tillade: ”Detta är ett definitivt godkännande, och det är bra att se att Indien inte hamnar efter det globala kryptovalutaloppet. Att ta regler som ger investerare säkerhet, beskattar faktorer och främjar kryptovaluta som en alternativ investeringsklass kommer att vara rätt steg framåt. ”

Den indiska regeringen håller för närvarande på att färdigställa en kryptovalutaförslag som skulle införas under parlamentets budgetmöte. Sessionen har dock avslutats och ingen krypteringsräkning infördes.

Finansministern har gett några ledtrådar om vad som kan finnas i krypteräkningen. Hon sa att regeringen inte kommer att stänga av alla alternativ och kommer att inta en kalibrerad ståndpunkt angående kryptolagstiftning. Under tiden säger centralbanken, Reserve Bank of India (RBI) att den har uttryckt några stora farhågor angående kryptovalutor till regeringen. Ändå anser RBI-guvernör Shaktikanta Das att regeringen och centralbanken är överens om kryptovaluta.

Tror du att de nya reglerna för utlämnande av krypto är bra för branschen? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Valkyrie hoppas kunna lansera ‘Innovativ balansräkning ETF’ med stöd av företag som är exponerade för Bitcoin – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

5000 OVRL och såldes varje dag – Sponsrade Bitcoin News

Bitcoinguide

Crypto Roundup: 5 april 2021

Bitcoinguide