Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Den indiska regeringen kan blockera IP-adresser för kryptobörser – Bitcoin News


När den indiska regeringen förbereder sig för att införa kryptovalutoräkningen finns det rapporter om att den överväger att blockera IP-adresserna för kryptovalutautbyten. Trots förbudsrapporter tror många människor i den indiska kryptosamhället att regeringen inte kommer att införa ett direkt förbud mot kryptovalutor, inklusive bitcoin.

Blockering av IP-adresser för Crypto-handelsplattformar

Den indiska regeringen överväger enligt uppgift blockering av IP-adresser (Internet Protocol) för företag / börser där handel med kryptovalutor sker, rapporterade Business Standard-publikationen på måndagen med hänvisning till en namnlös “källa i vetskapen.” Denna åtgärd, om den genomförs, kommer att vara en del av regeringens ansträngningar att införa ett förbud mot kryptovalutor.

Den indiska finansministern Nirmala Sitharaman sa nyligen att kabinettens anteckning om kryptovalutalagstiftning håller på att färdigställas och snart kommer att överlämnas till regeringen. Ett lagförslag med titeln “Kryptovalutan och reglering av officiell digital valutaräkning 2021” listas för behandling i det nuvarande parlamentets sammanträde.

Den indiska regeringen har försökt att blockera IP-adresserna för vuxna webbplatser och hundratals kinesiska applikationer tidigare, meddelade publikationen och noterade att människor fortfarande kunde komma åt webbplatserna via virtuella privata nätverk (VPN).

En branschexpert citerades av lokala medier som sa:

Olika rutter – som VPN, peer-to-peer-handel, med kontanter för att köpa / sälja kryptovalutor och använda plånböcker utanför Indien för att lagra och överföra krypto, med hjälp av en del av pengarna som får skickas utomlands för investeringar inom gränsen för liberaliserad remitteringsordning på 250 000 $ kan omdirigeras för att köpa kryptovalutor – förbli kryphål.

Tidigare denna månad sa den indiska finansministern att “Det kommer att tas en mycket kalibrerad ståndpunkt” angående kryptovalutor. Hon betonade därefter att regeringen “inte stänger av alla alternativ.”

Hennes uttalanden har gett det indiska kryptosamhället hopp om att Indien kommer att reglera kryptoindustrin istället för att införa ett direkt förbud.

Tror du att den indiska regeringen kommer att blockera IP-adresserna för kryptobörser? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Allt du behöver veta om kryptovalutans nästa stora sak: decentraliserad ekonomi

Bitcoinguide

Crypto Tax Compliance Startup Taxbit höjer $ 100 miljoner, riktar sig till internationell expansion – Skatter Bitcoin News

Bitcoinguide

Hur en serie Elon Musk Tweets hjälpte ledande investerare till Dogecoin, en Meme-inspirerad kryptovaluta värt 4 cent

Bitcoinguide