Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Den fortsatta deFi-tillväxten 2021


Decentraliserad ekonomi (DeFi) tog kryptovärlden med storm 2020. Och även om hype hade svalnat något i slutet av förra året, ser vi fortfarande tecken på dess växande popularitet nu, långt in i 2021.

Konstantin Anissimov, VD för CEX.IO
Konstantin Anissimov, VD för CEX.IO

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

DeFi handlar om att använda blockchain-lösningar för att tillhandahålla konventionella finansiella tjänster. Detta görs via smarta avtal, utan statlig eller företags kontroll och utan behov av mellanhänder, vilket avsevärt förkortar den tid det tar att genomföra verksamheten.

Detta område utsätts nu för stort intresse eftersom möjligheten att ha blockchainbaserade alternativ till konventionella banker eller mäklarföretag ökar i värde och popularitet. Tanken här är att DeFi, med en korrekt strategi för styrning, kan göra betalningar mer transparenta och demokratisera tillgången till global finansiering för alla.

Värdet av DeFi fortsätter att skyrocket – ny statistik visar att det totala värdet låst i DeFi-projekt i februari 2021 förmörkade 40 miljarder dollar. För jämförelsens skull uppgick denna siffra till cirka 40 miljoner dollar i början av 2019. Skillnaden talar för sig själv.

Med detta sagt är det inte som om DeFi-fältet inte innehåller några risker. Höga volatilitetsnivåer på den här marknaden gör att permanent förlust är en ganska vanlig förekomst – när priset på en DeFi-token sjunker jämfört med dess ursprungliga värde. Många projekt har gått igenom detta förra året.

Föreslagna artiklar

Likviditetsbegränsningar 2021 – Vad är den bästa vägen framåt? Gå till artikel >>

En annan fara kommer från hackare, som alltmer har riktat in sig på detta område 2020. Och 2021 skulle de senaste exemplen vara Lust efter finans i februari (11 miljoner dollar förlorade) och DRONT i mars (3,8 miljoner dollar förlorade).

Bedrägerier är också en viktig sak att se upp för. Den öppna karaktären hos DeFi har lett till ett stort antal pump-och-dump-scheman, falska giveaways, exit-bedrägerier etc. Enligt blockchain-analysföretaget CipherTrace består framför allt exit-bedrägerier 99% av systemen för kryptobedrägerier under andra halvan av 2020, så att brottslingar kan komma undan med cirka 1,9 miljarder dollar i stulna medel.

Men även med allt detta sagt fortsätter folk att tro på DeFi och tillväxten fortsätter. Vi har observerat att högvärdiga kunder, företag och institutioner blir särskilt intresserade av denna sektor, eftersom de vill investera stora summor. Förekomsten av en sådan efterfrågan är integrerat DeFi-stöd, vilket ger kunderna tillgång till fler finansiella verktyg som de väljer.

Sammanfattningsvis kan det bara sägas att DeFi kan erbjuda investerare en mycket givande upplevelse, men det kan bara hända om de närmar sig beslutsfattande med försiktighet.

Konstantin Anissimov är VD för CEX.IO

Source link

Related posts

Tether-tokens (USDt) lever nu på Hermez Network lager-2-lösning »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Crypto exchange Bibox listar Solana (SOL) »CryptoNinjas

Bitcoinguide

PlasmaFinance introducerar sin nya IDO-startplatta ‘SpacePort’ »CryptoNinjas

Bitcoinguide