Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Den argentinska centralbanken ber lokala banker om information om kunder som hanterar kryptovalutor – Reglering av Bitcoin News


Eftersom kryptovalutor fortsätter att antas i Argentina diskuteras hur de nationella regleringsorganen bör reglera industrin. Centralbanken i Argentina (BCRA) verkar ha tagit ett steg framåt för att göra bilden tydligare.

Banker bör tillhandahålla uppgifter som nationella identifieringsnummer och hemadresser

Enligt Infobae bad BCRA inhemska banker att vidarebefordra dem information om sina kunder som hanterar bitcoin (BTC) och utför någon annan typ av kryptotransaktioner.

Åtgärden syftar till att utvärdera om kryptomarknaden “bör krävas för en ännu större reglering eller inte.” Med hänvisning till källor i centralbanken, informerar Infobae att BCRA har skickat en intern post till de associerade bankerna och ber dem om följande uppgifter:

Information som gör det möjligt att identifiera kunder som har konton för innehav av kryptotillgångar eller som har deklarerat eller är kända för att genomföra köp- och / eller försäljningssamarbete och / eller hantering av betalningar genom / av kryptotillgångar.

Med det sagt säkerhetskopierar den argentinska centralbanken sitt beslut genom att säga att de har “funktioner för att övervaka” inhemska betalningssystem.

Inuti e-postmeddelandet frågar BCRA om de nationella identifikationsnumren, hemadressen och kontotyperna för de personer som är involverade i kryptorelaterade transaktioner. Dessutom omfattar åtgärden bankkonton som uteslutande används för att handla med kryptovalutor.

Bekymmer för framtida ‘överdrivna regler’

Centralbanken utfärdade följande uttalande om ärendet:

Som en del av processen rådfrågades bankerna för att bestämma volymen och djupet för användning eller köp av kryptotillgångar. Det är vanligt att be banker om information om olika ämnen av intresse innan man fortsätter med utarbetandet av regler.

Infobae hävdar att experter som konsulterats av dem har blandade åsikter om BCRA: s åtgärd, och vissa anser det som ett korrekt drag, enligt Ignacio Carballo, chef för Fintech Ecosystem vid University Católica Argentina:

Det globala fenomenet kryptovalutor, tillsammans med dess fördelar och potentiella risker för ekonomiska system, är något som för närvarande diskuteras i alla globala organisationer och forum. Eftersom varje finansiell tillsynsmyndighet måste vara att fatta beslut baserade på bevis blir studien och korrekt övervakning av kryptovärlden grundläggande, precis som BCRA skulle göra.

Vad tycker du om den senaste åtgärden som den argentinska centralbanken tillkännagav? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Blockchain-backed NFT Market Value ökade 299% 2020 – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Microstrategy köper $ 15 miljoner dollar i Bitcoin, Firm’s Stash hoppar till 91 579 BTC – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

ECOMI listar OMI-token med BitMax – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide