Bitcoin Guide
Image default
Köpa Bitcoins

DeFi Protocols Cream Finance, Alpha utnyttjad i Flash Loan Attack; $ 37,5 miljoner förlorade


Decentraliserade finansprotokoll (DeFi) Cream Finance och Alpha Finance var offer för en av de största flashlansattacken någonsin lördag morgon, vilket resulterade i en förlust av medel på totalt 37,5 miljoner dollar, enligt transaktionsinformation på Etherscan.

Två timmar senare sa Cream att dess kontrakt “fungerade som vanligt” och att marknaderna hade aktiverats.

Alpha Finance publicerade sedan sitt eget tillkännagivande och sa att Alpha Homora V2-produkten var grundorsaken. De bekräftade att de arbetar med DeFi-guru Andre Cronje och Cream Finance för att undersöka händelsen, och att kryphålet hade rättats. De sa också att de “har en främsta misstänkt” i åtanke.

Tidigare tweetade Cream Finance en uppdatering om händelsen som sa att tillgångsupplåning från den nyligen lanserade Iron Bank-utlåningsfunktionen hade stängts av. Denna tweet har sedan tagits bort.

Detta är den andra attacken mot ett defi-protokoll under de senaste två veckorna. Cronjes Yearn Finance drabbades av en exploatering i en av dess DAI-utlåningspooler, enligt det officiella decentraliserade (DeFi) protokollet Twitter-konto. Det utnyttjandet dränerade 11 miljoner dollar.

Denna historia utvecklas och kommer att uppdateras.

Source link

Related posts

5 Takeaways From Chia Network’s New White Paper

Bitcoinguide

Är Bitcoin i en farlig bubbla?

Bitcoinguide

Kanada godkänner Bitcoin ETF, optionsmarknader som inte prissätter $ 100 000 BTC

Bitcoinguide