Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

DeFi Protocol Anchor lanseras på Terra, Token Moons 66X


Viktiga takeaways

  • Anchor är en utlåningsplattform byggd på Terra blockchain.
  • Den förväntade utgåvan såg priset från $ 0,05 till $ 3,6.
  • Terra har ökat 2021 och är mycket populärt i Korea.

Dela den här artikeln

Anchor är ett DeFi-protokoll på Terra blockchain som gör det möjligt för användare att låna eller spara sina stablecoins och Proof-of-Stake-tillgångar.

Terra ekosystem växer

Terra är en blockchain som fokuserar på olika stablecoins kopplade till fiatvalutor. Den mest kända är dess US-dollar-token (UST) och den koreanska vann-token (KST).

Blockchain tillåter användare att enkelt betala för varor och tjänster via sin app. Terras huvudsakliga stablecoin, UST, har sett en snabb tillväxt i användningen och har tagit den till den femte platsen när det gäller marknadsvärde, enligt data från CoinGecko.

Idag har samma team, Terra Labs, har äntligen lanserat Anchor, det efterlängtade DeFi-sparprotokollet med fixintresse.

Det nya Anchor-protokollet fungerar som ett sparprotokoll på Terra-nätverket, vilket ger en fast 20% APY-ränta till UST-insättare.

På ena sidan accepteras UST på leveranssidan; kommer Anchor-appen accepterar också likvida satsningsderivat från PoS-kedjor som säkerhet för lån på låntagarsidan.

Liquid staking-derivat gör det möjligt att låsa upp insatta tokens i PoS-blockkedjor och distribueras på Anchor som säkerhet. Den första säkerheten på Anchor är bLUNA, ett insatsderivat av Terras ursprungliga symbol LUNA. Detta kommer att följas av andra blockkedjor som Polkadot (DOT), Solana (SOL) och Cosmos (ATOM) och Ethereum 2.0 (ETH) som säkerhet på utbudssidan.

Enligt teamet är Anchor den första DeFi-applikationen mellan kedjor som kombinerar belöningarna från PoS-blockkedjor och betalar en stabil högavkastningsränta till insättare.

Protokollet påstår sig övervinna den mycket cykliska karaktären av stabila mynträntor på andra DeFi-plattformar som Compound, Aave och Maker.

”Anchors attraktiva avkastning på TerraUSD kommer att leda miljontals hushåll att flytta sina besparingar på Anchors smarta kontrakt och kommer att föra DeFi från utkanten till mainstream”, säger Do Kwon, grundare och VD för Terra.

Terra-token har sett en meteorisk ökning från 0,65 dollar den 1 januari till 18 dollar i skrivande stund.

Källa: CoinGecko

Medan lanseringen försenades med en DDoS-attack mot Terras offentliga noder har projektledaren Do Kwon meddelat att många riktiga människor kunde köpa tokens.

Terra-ekosystemet växer snabbt och är redan mycket populärt i Asien, men det återstår att se om det kan övertyga resten av världen.

Ansvarsfriskrivning: Författaren höll ETH i skrivande stund.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Balancer kommer till Polkadot via Moonbeam

Bitcoinguide

Tidigare BitMEX-vd Arthur Hayes överlämnar sig till amerikanska myndigheter

Bitcoinguide

Norwegian Industrial Giant Aker skapar Bitcoin-enhet

Bitcoinguide