Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

DeFi når milstolpe $ 50 miljarder totalt värde låst


Den första tillväxten i DeFi-industrin hjälpte till att lägga grunden för den nuvarande tjurmarknaden. Innovation inom den decentraliserade finanssektorn bidrog till Ethereums tillväxt, och när Bitcoin kom igång lyfte den stigande tidvattnet alla andra båtar.

Att undanröja rädslan för att tidvattnet ska rulla ut lika snabbt som det rullade in, har det totala värdet låst i DeFi-applikationer uppnått en svindlande milstolpe på 50 miljarder dollar och klättring. Här är en återblick över året sedan sektorn började lysa, hur det har hjälpt Ethereum att stiga till nya toppar och vad som är nästa för decentraliserad finansiering.

Totalt värde låst i DeFi uppnår milstolpe 50 miljarder dollar när Ethereum träffar nya toppar

Under bullrun 2017 hjälpte löftet om ICO: er och altcoins med potential att slå Bitcoin att driva upptrenden till otänkbara höjder. Men det hela kraschade när bubblan poppade eftersom det fanns lite värde eller faktisk aktivitet och adoption.

I början av 2020 började DeFi blomstra och nådde milstolpe efter milstolpe när det totala värdet låstes. Med så många projekt byggda på Ethereum började efterfrågan på det inhemska kryptovalutotoken öka och priset per ETH ökade också.

Relaterad läsning | Hur ett Ethereum snart kan vara värt en halv Bitcoin

På nolltid handlade Ethereum tillbaka nära toppar, men när 2021 rullade runt satte kryptovalutan en ny topp på baksidan av inte bara DeFi utan också NFT.

NFT har sedan tagit ett dyk i intresse, känslor och försäljningsvolymer, medan DeFi är tillbaka och sätter ännu en massiv milstolpe: En totalsumma på mer än 50 miljarder dollar i värde låst.

defi puls till

Total Value Locked reaches more than $50 billion in collateral | Source: DeFiPulse

Trotsa alla odds: Mer kapital låst än hela Altcoin-marknadsvärde förra året

Med 50 miljarder dollar låsta är summan mer än vad det totala Ethereum-börsvärdet var från juli 2018 till juli 2020. Det är också mer än hela kryptomarknadsvärde sans Bitcoin var värt längst ner i Black Thursday-marknadskollapsen drygt för ett år sedan – för att sätta saker i perspektiv.

Defi ethereum eth defiperp ftx

DeFi dominance could continue to climb after taking out resistance on the index  | Source: DEFIPERP on TradingView.com

Ur teknisk synvinkel är DeFi inte i närheten av gjort enligt DEFIPERP Index från FTX. Indexet är ett ”vägd genomsnitt” av priserna på 25 olika token, allt från Compound till Uniswap och nästan två dussin till.

Relaterad läsning | De bästa decentraliserade finansprojekten att följa 2021

I grund och botten bör det totala låsta värdet fortsätta att stiga när sektorn själv växer och mer kapital parkeras som säkerhet för de olika upplånings- eller utlåningstjänsterna och produkterna som decentraliserad finansiering har att erbjuda.

Featured image from Deposit Photos, Charts from TradingView.comSource link

Related posts

Derivat Giant CME Group lanserar Micro BTC Futures Contract – Bitcoin News

Bitcoinguide

Bridgewaters Ray Dalio varnar regeringen för att kunna begränsa Bitcoin-investeringar, införa “chockerande” skatter – Bitcoin News

Bitcoinguide

Morgan Stanley lägger till Bitcoin i 12 investeringsstrategier för fonder – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide