Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

DeFi Explosion: SUSHI & UNI slog nya toppar över hela helgen


Populära decentraliserade DeFi automatiserade market maker (AMM) protokoll Uniswap (UNI) och Sushiswap (SUSHI) är återigen i centrum för mycket av den hausseartade aktiviteten som har medfört enorma ökningar på DeFi-marknaderna, enligt en ny rapport från CoinTelegraph. Eftersom aktiviteten på DeFi-marknaderna har fortsatt att växa i en explosiv takt, har båda plattformarna sett korrelerande ökningar av deras styrningstokenpriser.

Faktum är att priserna på styrningstoken också har ökat. Vid pressen låg Uniswaps styrningstoken på $ 27,87, ungefär $ 4 mindre än sin högsta tid som nåddes på lördag. Priset på SUSHI var ungefär $ 16,26 vid presstiden; SUSHI nådde en heltidshöjd på $ 19,65 på söndag.

Sushiswap började som ett derivat av Uniswap, men de två plattformarna har utvecklat särskiljande rykte

Sushiswap är ganska yngre än Uniswap: den tidigare plattformen gick live i november 2020, medan Uniswap lanserades i november 2018. Sushiswaps protokoll utvecklades faktiskt som ett derivat eller ”gaffel” av Uniswap-protokollet.

Sushiswaps popularitet har dock varit så explosiv att plattformen redan är en utmanare med sin äldre aggregator. Som sådan spelar båda plattformarna en viktig roll i utvecklingen av DeFi-rymden. Medan flera månader efter det att Sushiswap-protokollet “gafflats” från Uniswap, utvecklar båda plattformarna ganska olika roller i DeFi-rymden.

Medan Sushiswap utvecklades som ett derivat av Uniswap, har upplevelsen av var och en av dessa plattformar blivit alltmer väldefinierad. Den kanske viktigaste skillnaden mellan de två plattformarna har dock att göra med vem som ansvarar för deras utveckling och styrning.

Både Uniswap och Sushiswap distribuerade majoriteten av deras styrningstoken till community-medlemmar innan deras officiella lansering. Men Sushiswap distribuerade 80 procent av sina tokens, medan Uniswap bara distribuerade 65 procent av sina mynt.

Därför utvecklades Sushiswap med avsikt att ge mer kontroll över plattformen till samhället. Men plattformen fick en ojämn start.

Sushiswap skapades ursprungligen av en anonym utvecklare som fick namnet “Chef Nomi.” Inte länge efter lanseringen av plattformen tog dock kocken Nomi plötsligt in alla sina SUSHI-tokeninnehav, ett drag som fick mycket ilska från DeFi-samhället.

Som ett resultat gick kocken Nomi av som huvudutvecklare av Sushiswap-protokollet och överförde istället kontrollen över plattformen till Sam Bankman-Fried (aka SBF) för Alameda-forskning. SBF ledde sedan anklagelsen för att bygga en community-vald “styrelse” av nyckelinnehavare, som var och en innehöll en del av multisignaturinloggningen som behövdes för att göra ändringar i Sushiswaps protokoll.

Föreslagna artiklar

Trender och framtiden för Bitcoin 2020 Gå till artikeln >>

Utvecklingen av Uniswap, å andra sidan, styrs och underhålls kontinuerligt av samma team som utvecklade protokollet i första hand. Enligt CoinTelegraph är “styrningssystemet för Uniswap mindre gynnsamt för samhällsengagemang, vilket kan vara resultatet av den hastiga frigivningen av UNI-token och en önskan att skapa en solid grund innan integrering av samhällsstyrning.”

Defi-aggregatorer har sett en stor start på 2021

Medan både Sushiswap och Uniswap har sett betydande tillväxt under de första veckorna 2021, har ett antal andra DeFi-plattformar också visat lovande tillväxt.

Detta inkluderar DeFi-aggregatorer, som är plattformar som samlar information och priser från olika andra börser och automatiserade marknadsförare i ett enda gränssnitt.

Eftersom gasavgifter och DEX-handelsprovisioner har fortsatt att klättra högre i DeFi-rymden har dessa plattformar spelat en allt viktigare roll. Till exempel har styrningstoken som tillhör DeFi-marknadsaggregat 1inch vuxit från under $ 2 till nästan $ 5 sedan början av året.

Andra Defi-aggregatorer som inte har live-tokens, inklusive Paraswap, Zapper.fi och Matcha, har också sett betydande tillväxt i användaraktivitet hittills i år.

Source link

Related posts

Crypto.com lägger till bitcoin (BTC) som en lånetillgång på utlåningsplattformen »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Hårdvarubaserad SpiderDAO distribuerar framgångsrikt testnät på Discord »CryptoNinjas

Bitcoinguide

NFTs Still Have a Few Kinks to Work Out: On CO2, Fraud, and Theft

Bitcoinguide