Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

DeFi-dilemma: Hur höga avgifter försvagar DeFi-tillväxt


Det totala värdet på tillgångar som är låsta i Ethereum-protokoll ökade från bara 1,25 miljarder dollar till drygt 40 miljarder dollar, eftersom nytta och överklagande av DeFi-plattformar över vanliga traditionella finansprodukter blev uppenbara.

Dessutom har det absoluta antalet DeFi-användare över tiden exploderat från bara 110 000 i februari 2020 till nästan 1,4 miljoner ett år senare.

Men under de senaste månaderna har de ballongtransaktionsavgifterna på Ethereum-nätverket gjort DeFi-världen till en ganska dyr strävan, vilket hotar att undergräva fördelarna med dessa plattformar – eftersom de blir mindre och mindre tillgängliga för avslappnade användare.

Här tittar vi på den aktuella avgiftssituationen och undersöker några av de projekt som erbjuder en lämplig lösning.

Lån blir dyra

Öppna utlåningsprotokoll är för närvarande en av de vanligaste användningarna för DeFi. De är i huvudsak plattformar som tillåter användare att sätta in säkerheter och enkelt ta upp ett (vanligtvis) lågt APR-lån – som måste betalas tillbaka innan de kan hämta sina säkerheter.

De används också som en intressekälla, eftersom användarna kan sätta in sina tillgångar som sedan säkert lånas ut till andra och därmed tjäna en stor bit eller all ränta som låntagaren betalar som ett resultat.

Men som de flesta DeFi-applikationer lider de på grund av stigande bensinkostnader, som nyligen passerade i genomsnitt 25 dollar vardera på grund av trängseln i Ethereum-nätverket.

Tyvärr har detta gjort lågvärdiga lån helt orimliga på många öppna utlåningsplattformar – eftersom användare inte bara behöver betala en avgift för att sätta in sin säkerhet och ta upp ett lån, och en annan avgift för att återbetala lånet och hämta sina tillgångar.

För belopp under $ 1000 är oddsen att dessa transaktionsavgifter skulle uppgå till mer än räntan, vilket ger en dyr upplevelse.

Lyckligtvis har ett antal plattformar införlivat innovativa lösningar för att komma runt den här frågan, så att användarna enkelt kan utnyttja sina tillgångar för att öka sina investeringar utan att behöva sälja ut.

En sådan plattform är EasyFi, en upplånings- och utlåningsplattform som utnyttjar Matic-nätverket för att praktiskt taget eliminera gaskostnaderna, samtidigt som dörrarna öppnas för underskattade lån tack vare integrationen med Koinfox TrustScore.

Handel gynnar valar

På denna tjurmarknad har praktiskt taget alla framstående kryptovalutor visat imponerande vinster på både korta och medelstora tidsplaner.

Men framgång i handel har alltid gynnat dem som flyttar betydande belopp, och de senaste gasavgiftsfrågorna har tagit detta till en helt annan nivå genom att göra det extremt svårt för mindre välkända handlare att göra vinst på decentraliserade börser.

Just nu är Uniswap oerhört populärt bland handlare på grund av dess tillståndslösa karaktär, djupa likviditet, öppna likviditetsleverantörsfunktioner och massiva utbud av tillgångar som stöds – men avgifterna för handel med den är helt enkelt mardrömmande.

bearbetning
Uniswap

Även om Uniswap har en respektabelt låg avgift på 0,3% för affärer, kan det faktiskt kosta norr om $ 100 under topptider när trafikstockningar är höga och näringsidkare måste se till att deras order går igenom utan att misslyckas på grund av glidproblem.

Som du kan tänka dig, med så höga gasavgifter, kan det vara mycket svårt att göra vinst när du handlar med ett lågt belopp, eftersom transaktionsavgifterna på båda sidor av handeln (köp och sälj) kommer att minska i vinstmarginalen.

Men Ethereum är inte den enda plattformen med en automatiserad marknadsförare (AMM) som Uniswap. En mängd andra blockkedjor med mycket lägre transaktionsavgifter har nyligen lanserat egna AMM: er – inklusive TRONs JustSwap-plattform och Qtums QiSwap.

Även om dessa inte erbjuder helt den variation eller likviditet som finns på Uniswap, är deras avgifter försumbara, vilket gör dem mer lämpliga för dem som handlar med låg volym.

Problemet med avkastningsgårdar

Avkastningsgårdar har blivit otroligt populära de senaste månaderna. Eftersom fler människor vill tjäna avkastning på sina lediga tillgångar, har avkastningsgårdar vuxit till att bli en av de bästa alternativen för många kryptovalutainvesterare – på grund av deras enkla koncept, användarvänlighet och generellt höga avkastning.

Men som kryptovalutahandel har avkastningsgårdar till stor del blivit en valsklubb, eftersom kostnaderna för att dra tillbaka avkastningen regelbundet kan överstiga vinsterna.

För att sätta detta i perspektiv, tänk dig att en näringsidkare sätter in $ 1 000 till en avkastningsgård som i genomsnitt betalar ut 12% i april – vilket innebär att de kan förvänta sig cirka 120 $ per år i ränta.

Med tanke på att den genomsnittliga transaktionsavgiften på Ethereum nu är $ 25 och eventuellt mer när han åberopar ett smart kontrakt, skulle denna investerare behöva vänta i flera månader för att få tillbaka sin transaktionsavgift.

Lust efter finans
Lust efter finans

Detta är inte ett stort problem för dem som tjänar flera hundra eller tusentals dollar i avkastning per år – men för dem som tjänar mer blygsamma belopp kan transaktionsavgifterna vara betydande, vilket gör det svårt att ta ut eventuella upplupna vinster.

Plattformar som Yearn Finance (YFI) kan hjälpa till att mildra dessa avgifter genom att använda ett poolat fondsystem som delas över alla dess användare – vilket förmodligen är det enda sättet att undvika problemet just nu. Det vill säga tills plattformar som YieldShield går online.

Source link

Related posts

App för spårning av skaldjur Tracey integrerar DeFi med Binance Smart Chain och EasyFi »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Bank of Japan inleder CBDC Proof-of-Concept-testfas 1 idag

Bitcoinguide

MicroStrategy-aktien faller när det köper fler bitcoins

Bitcoinguide