Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Decred’s Jake Yocom-Piatt på Bitcoin, Blockchain Governance, DCR och mer


Eftersom Bitcoin har fortsatt att växa i popularitet och storlek har nätverkets ekosystem också fortsatt att föröka sig. Bitcoin har lett avgiften vid införandet av institutionella kontanter till kryptovaluta, liksom utvecklingen av regulatorisk och teknisk infrastruktur för krypto.

Den har vuxit så snabbt att det är nästan lätt att glömma att Bitcoin för några korta år sedan stod inför en identitetskris så kraftfull att mycket av världen var förvirrad över vilket mynt som var verklig Bitcoin. (Kommer du ihåg BCH?)

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Naturligtvis ligger Bitcoin mot Bitcoin Cash-krisen i Bitcoins backspegel. De bakomliggande problemen i Bitcoins styrning som i första hand orsakade krisen har dock inte förändrats. Även om detta inte är en allvarlig fråga för Bitcoin just nu, kan Bitcoin möta styrningsproblem på vägen framåt.

Finance Magnates satte sig nyligen med Jake Yocom-Piatt för att prata om styrning på Bitcoin och på Decred (DCR), den kryptovaluta som han hjälpte till att skapa. Jake är för närvarande projektledare för Decred-kryptovalutaprojektet, liksom verkställande direktören för Company 0, LLC, en av företagets entreprenörer som arbetar för Decred.

Vi pratade också om Decreds utveckling och om hur blockchain kan ge transparens i regeringsval. Kolla in det.


Detta är ett utdrag som har redigerats för tydlighet och längd. För att höra Finance Magnates fullständiga intervju med Jake Yocom-Piatt, besök oss på Soundcloud eller Youtube.

Födelsen av Decred

“Jag har arbetat i kryptovalutorummet sedan slutet av 2012, början av 2013”, sa Jake. ”Min bakgrund började med Bitcoin, som då var” soppa du jour ”. Det fick verkligen ögat, och så jag började arbeta med det – jag tyckte att det var väldigt intressant att kunna lagra och överföra värde från fiat-banksystemet. ”

Jakes första seriösa strävan i kryptoutrymmet var ”en alternativ Bitcoin-implementering med full nod som heter BTCSuite. Avsikten var att göra Bitcoin-ekosystemet mer varierat, stabilt och säkrare. ” Projektet finansierades främst internt finansierat: ”Jag hade spenderat ett par miljoner dollar på det, men det blev ett finansieringsspel. Jag kunde bara göra det så länge innan jag så småningom var tvungen att få externa investeringar. ”

“Det tilltalade mig inte riktigt, så jag bestämde mig för att skapa en kryptovaluta med människor som jag kände”, förklarade han.

Som sådan föddes Decred. Jake sa att inspirationen bakom myntet kom från ”de frustrationer som jag hade med [his] Bitcoin-upplevelser. ”

Kraft, kontroll och frustration

“Bitcoin är uppenbarligen en väldigt intressant teknik, och det förändrar verkligen spelet – den här tanken att du inte har en central förtroendepunkt som avgör att resultatet av hur värdelagring och överföring fungerar var väldigt intressant för mig.”

Men “det fanns ett par stora problem som jag såg” efter flera års arbete i rymden.

Den första av dessa frågor hade att göra med makt och kontroll. “Vem har egentligen ansvaret för nätverket?”, Sa han.

“Med Bitcoin är det kärnutvecklarna och en handfull” ekonomiska noder “- stora, riskkapitalstödda kläder som bygger infrastrukturen runt den,” sa han. “Det var ett problem för mig – borde inte de människor som faktiskt innehar Bitcoin ha kontroll över nätverket, snarare än en liten grupp gruvarbetare, riskkapitalister och utvecklare?” Det är därför Decred’s Proof-of-Stake-element introducerades.

Förutom centraliseringen av makt och kontroll i Bitcoin-nätverket sa Jake att han också fann frustration över finansieringsmodellen för teknisk utveckling.

Faktum är att frågan om vem som ska betala för Bitcoins tekniska infrastruktur är “en mycket öppen fråga till mig”, sa han. Det är därför (på Decreds nätverk) ”10 procent av varje blockstöd går in på ett statskonto och sedan använder vi det statskontot för det arbete som görs på projektet. Det gör att vi kan komma ifrån den här modellen, där du måste ha rika välgörare eller riskkapitalister och investera i någon som gör infrastrukturarbete, så att nätverket – i själva verket – investerar i sig själv. ”

“Det andra jag märkte var att Bitcoin, även om det är en stor bit av teknik, hade stagnationsproblem – det skulle fastna i” allas argument om blockstorlek “- det hela slogs praktiskt taget på grund av att folk argumenterade om block storlek.” Som ett resultat införde Decred ett styrningssystem där människor kan rösta på förslag med de mynt som de har lagt in.

Efter att ha handlat runt 0,50 dollar när det lanserades 2016 är DCR nu värd $ 155

Hittills verkar det som att Decreds ansträngningar att bygga ett bättre kryptovalutanätverk verkar löna sig.

”När vi lanserades i februari 2016 hade vi förväntningen att vårt mynt skulle vara värt, jag vet inte, 0,50 dollar. Då var vi som, ‘man, det skulle vara så coolt om det var värt några dollar,’ kanske tio dollar eller vad som helst. Med tiden är det som, wow – den här saken gick ihop. ”

Föreslagna artiklar

PlusMarkets Review – Är Multi-Asset Brokerage det rätta alternativet för dig? Gå till artikel >>

Data från Coinmarketcap visar att DCR-tokens under större delen av 2016 var värda ungefär $ 0,99 per pop. Efter flera år med ganska stadig tillväxt handlades DCR på nästan $ 155 vid presstid.

Hur har Decreds tillväxtstrategi sett ut? “För att fortsätta flytta pinnen framåt, fokuserar många projekt på saker som marknadsföring och partnerskap, försäljning och positionering”, sa han. “Visserligen gör vi nästan inget av det.”

”I stället för” försäljnings- och marknadsföringssidan ”fokuserar vi på sidan” utveckling och milstolpar ”; istället för att bilda ett nytt partnerskap med Major Corporation X lägger vi till Major Feature Set X. ” Några av dessa funktioner som Decred har lagt till på vägen inkluderar saker som att rösta om konsensusförändringar och en decentraliserad statskassa, förklarade Jake.

Vilka är användarna av DCR?

Vem använder Decred-nätverket? Jake förklarade för Finance Magnates att även om nätverkets integritetsfunktioner inte tillåter datainsamling om DCR-användares personliga identiteter, kan DCR: s entreprenörsgrupp vara ett bra representativt exempel på hur Decreds användargrupp kan se ut.

“Våra entreprenörer är ganska utspridda”, sa han. ”Det finns en bit av oss i USA. Några av oss är i Afrika, Sydamerika, Europa – vi är ganska tunna i större delen av Asien, men vi har människor från Indien och alla möjliga platser. ”

Jake sa också att Decred har ett stort anhängare i Brasilien. Faktum är att Decreds blockchain användes i Brasiliens kommunalval i november 2020 för att tidsstämpla och spela in politiska donationer. Tillfället markerade en av de första gångerna som en offentlig blockchain har använts för statlig funktionalitet.

“Vi har ett par program med öppen källkod som effektivt kan användas gratis”, sa Jake. Den första är ”ett system som heter Politeia, vilket är ett system för att ta kryptografiskt intyg.” Med andra ord kan du kryptografiskt verifiera att “” Jag är Person X, jag sa Thing Y på TimeZ, “och du kan förankra den informationen i Decred blockchain.”

Använder Decred’s blockchain i kommunalval

“Programvaran som förankrar informationen kallas” dcrtime “”, vilket är en tidsstämplingsapplikation som gör det möjligt för användare att lagra hash av godtycklig data i Decred blockchain.

Hur fångade Decreds kedja den brasilianska regeringens uppmärksamhet? “Det har varit ett antal personer i Brasilien som har varit inblandade i organisationer som gör kommunalvalskontroll”, förklarade Jake.

Dessa organisationer arbetade också med en juridisk teknik som heter OriginalMy. OriginalMy är införlivat i Estland och fungerar som ett brasilianskt blockchain-projekt som ger bevis på äkthet, digitala signaturer, digitala certifikat och dokumentautenticitet.

Viktigt, de digitala certifikaten som skapades av OriginalMy förankrades i Decred blockchain. “När människor donerar pengar i kommunalvalet kan den som fick pengarna säga” Jag fick pengarna “och sedan effektivt notisera dem och förankra dem i vår blockchain.”

“Detta skapar effektivt oförglömliga historiska poster för nästan noll kostnad, och utan att uppblåsa blockchain alls … detta gör det möjligt för människor att vara säkra på att det inte finns shenanigans på gång när det gäller donationer.”

“Det borde finnas mer öppenhet, och det bör vara svårare att avge falska röster.”

Faktum är att makten som blockchain kan ha för att begränsa politisk korruption och underlätta verkligt rättvisa val har diskuterats under ganska lång tid. Det har dock inte funnits så många exempel på att blockchain har använts i regeringens valförfaranden.

”Vad är intressant med [blockchain] implementering – särskilt när det gäller politik – är att en politik är inblandad, det finns alltid dessa konkurrerande intressen, säger Jake. “Till exempel skulle du tänka dig att människor vill ha rättvisare val de flesta ställen i världen – men gör de det verkligen?”, Frågade han – “de” med hänvisning till politiker som kämpar för och innehar ämbetet.

“Titta på gerrymandering i USA – om tjänstemän verkligen ville ha en rättvis omröstning, skulle de inte forma sina distrikt som en orm över staten.”

Är det realistiskt att tro att blockchain skulle kunna genomföras för att göra valen rättvisare?

“Hej, jag är en hoppfull person,” sa Jake. “När det gäller mer rättvisa och mer öppenhet i samband med styrning och omröstning för människor … Det borde finnas mer öppenhet, och det bör vara svårare att avge falska röster.” Jake tillade att det faktiskt är omöjligt att avge falska röster i Decred-nätverket.

“Vi skulle gärna vilja se mer av det som konstruerats i nationalstatens omröstningsprocesser runt oss”, tillade han. ”Huruvida människor väljer att köra bollen där eller inte är verkligen en öppen fråga, baserat på de konkurrerande intressen som människor har. Men jag tror att efter hur uppvärmda saker blev i USA: s 2020-valcykel, skulle det vara fantastiskt att se den här typen av saker implementeras i USA. ”

Detta är ett utdrag som har redigerats för tydlighet och längd. För att höra Finance Magnates fullständiga intervju med Jake Yocom-Piatt, besök oss på Soundcloud eller Youtube.

Source link

Related posts

Tvärkedjig Polkadot-bro Darwinia samarbetar med decentraliserat lagringsnät Crust »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Cardano (ADA) har lagts till Coinbase Pro »CryptoNinjas

Bitcoinguide

XRP Ledger-baserade börs Sologenic lanserar sin nya DEX »CryptoNinjas

Bitcoinguide