Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Decentraliserade företag är den nya normen och det är DAO-revolutionen som gör det möjligt


Sättet människor arbetar på har kontinuerligt utvecklats under de senaste decennierna tack vare ökad penetration av internet och framsteg inom kommunikationsverktyg som fortsätter att möjliggöra fjärrarbete. Men först nyligen, efter att COVID-19-pandemin inträffade, insåg många organisationer att det var fjärrarbetets lönsamhet, eftersom anställda fortsatte att arbeta hemifrån mitt i de blockeringar som infördes av respektive regering.

Kryptoindustrin är inte ny för fjärrarbete eftersom de flesta projekt utvecklas och drivs av multifunktionella team vars medlemmar är utspridda över geografier. Intressant är att dessa decentraliserade team kompletterar kryptovaluta-teknik, vars kärnattribut handlar om decentralisering av information.

Den ledande kryptobörsoperatören Coinbase blev nyligen ett decentraliserat företag. Företaget bestämde sig för att decentralisera sig efter att ha drivit ett tag som ett avlägset första företag som uppmuntrade anställda att arbeta var som helst i världen. Enligt Brian Armstrong – VD och grundare av Coinbase påverkades beslutet att bli ett decentraliserat företag av framgången med dess fjärr-första strategi under COVID-19-pandemin. Det fick dem att inse att överväldigande 94% av arbetskraften trodde att det var fördelaktigt att arbeta på distans. Det gav dem autonomi, flexibilitet och förmågan att fokusera medan de åtnjöt personlig tid. Den anställdsvänliga arbetspolicyn har i sin tur hjälpt företaget att attrahera några av de bästa talangerna från hela världen. Sammantaget sägs det ha ökat engagemang, tillhörighet, lärande och kreativitet bland gruppmedlemmarna.

När det gäller decentraliserade företag med en global arbetskraft kanske traditionella ägarstrukturer och en top-down-strategi för styrning inte är det effektiva alternativet. Genom att ge människor på olika nivåer möjlighet att delta i beslutsprocessen kan företag bli mer mångsidiga och anpassa sig till förändrade scenarier på marken. DAO: er, förkortning för decentraliserade autonoma organisationer, skapas för att demokratisera hela processen. År 2016 lanserades ett företag som heter DAO på Ethereum blockchain. Företagets liv var kortlivat efter säkerhetsproblem som resulterade i ett hack, vilket tvingade dess upphängning och en hård gaffel i blockchain. Den korta tiden för denna nya tillämpning av blockchain-teknik visade dock framgångsrikt DAO-konceptet, vilket ledde till ytterligare utveckling.

DAO är program som är utformade för att göra det möjligt för organisationer att fungera utan att ha en hierarkisk ledningsstruktur. Istället tillåter det samhället av intressenter i ett projekt eller ett företag att delta i olika roller som är nödvändiga för att säkerställa enhetens funktion och tillväxt. I gengäld får de belöningar i erkännande av sina bidrag till ekosystemet.

DAOs Evolving with Web 3.0

I den evolutionära resan på internet kallas nästa steg Web 3.0. Det handlar om decentralisering av teknisk infrastruktur, förlitar sig i stor utsträckning på samarbetsåtgärder där vem som helst kan bidra eller konsumera information utan begränsningar från en tredje part. Företag som är relevanta i denna ålder behöver en ny organisationsstruktur för att kommunicera och hantera decentraliserade samarbeten. Denna utveckling kommer att möjliggöras genom att integrera fullt fungerande DAO: er. De flesta av dagens DAO: er är dock begränsade till omröstningsskalstruktur, vilket ger utrymme för massor av förbättringar i segmentet.

Tillgången till fullfunktions-DAO kommer att göra det lättare för företag som planerar att gå Coinbase-vägen för att skapa och hantera ett decentraliserat företag. Det är bara en tidsfråga innan tekniska begränsningar när det gäller komplexitet och skalbarhet hos smarta kontrakt som styr DAO och tillhörande höga gaskostnader övervinns för att driva antagandet av decentraliserat samarbete och styrning.

Metis DAO Way – Framtiden för samarbetsorganisationer

Att lösa de problem som hindrar utbredning av DAO är Metis – en lager 2-lösning baserad på Ethereum blockchain. Genom att använda en kombination av optimistisk styrning och en uppsättning mikrotjänstverktyg ger Metis skalbarhet, överkomlighet och tillgänglighet till lättanvänd DAO-infrastruktur.

Att skapa ett decentraliserat företag på Metis DAO-plattformen är en enkel 3-stegsprocess. En DAO på Metis-plattformen möjliggör samarbete mellan användare genom en inbäddad förtroendemekanism som använder stakingobligationer för att säkerställa alla deltagares ansvar. Vidare, för transparens och granskningsförmåga, implementerar Metis ett decentraliserat företagsinformationssystem som utvärderar samarbetshistorik för att tilldela Reputation Power som är direkt kopplat till berättigade incitament.

Som en lager-2-lösning kommer Metis att hantera alla transaktioner i den skräddarsydda Optimistic Rollup-sidokedjan som sammanställer flera transaktioner i ett enda samlingsblock vars hash kommer att åta sig Ethereum blockchain genom ett smart kontrakt. Genom att göra detta minskar antalet poster till blockchain drastiskt, vilket sänker de gasavgifter som krävs för att upprätthålla DAO. Vidare kommer det att innehålla många inbyggda mallar för styrning och hantering på layer2, inklusive uppgiftshantering, kunskapshantering, händelsehantering, chattrum, forum och många fler funktioner, tillgängliga via ett förenklat, användarvänligt webbgränssnitt.

Metis är redo att bli den bästa plattformen för att skapa decentraliserade autonoma företag / företag med alla dess funktioner för nya Web 3.0. Under de kommande dagarna kommer Metis att organisera en token airdrop och offentlig försäljning, vilket ger en möjlighet för samhället att bli en del av den nya rörelsen.

 Image by Gerd Altmann from PixabaySource link

Related posts

Portugisiska myndigheter överväger att inleda en utredning om lokala Crypto Social Media Influencers – Security Bitcoin News

Bitcoinguide

Hur Avalances bro till ETH och BTC kunde ta över DeFi

Bitcoinguide

Mad Money Jim Cramer säger att Gold Let Him Down, lägg 5% i Bitcoin – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide