Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

dApp-plattform Avalanche för att utnyttja Blocknet för att göra sina kedjor interoperabla »CryptoNinjas


Idag tillkännages det att blockchain-applikationsplattformen Avalanche kommer att utnyttja Blocknet-protokollet för att göra sina kedjor kompatibla med nästan alla andra blockchain som finns.

Blocknätet utökar kraften i Avalances undernät med ett decentraliserat indexeringssystem; möjliggör för dApps att använda lavinkontrakt och transaktioner tillsammans med de som finns på någon annan blockchain på ett tillförlitligt sätt.

Dessutom kommer Blocknet att migrera sin egen kedja till Avalanche för att kunna fokusera helt på produktutveckling mellan kedjor.

Efter slutförandet av Avalanche-indexeringssystemet (förväntas vara klart i maj 2021); utvecklare som bygger med Blocknet och Avalanche kommer att få Avalanche-kedjedata i en decentraliserad och tillgänglig form; samt förmågan att producera kontrakt på potentiellt varje blockchain som finns.

Efter lanseringen av indexeringssystemet kommer Blocknet att migrera till ett Avalanche-undernät.

Fördelar

Sedan starten 2014 behöll Blocknet sin blockchain-bevis för sitt styrsystem och sina självfinansieringssystem. Att behålla sin kedja har tagit upp majoriteten av utvecklarresurser – en betydande skatt på utvecklingen av dess interkedjeprodukter och tjänster.

Avalanche är ett bevisbart säkert protokoll och en plattform med rika DeFi- och smarta kontraktfunktioner och en växande utvecklare. Genom att migrera till Avalanche kommer Blocknet att kunna fokusera på sin kärnprioritet: produktutveckling mellan kedjor. Dessutom behöver inga ändringar av nuvarande tokenomics eller protokollbeteende göras för att migrera.

”Som systemdesigner som 2018 såg den grundläggande utvecklingen som Team Rocket-vitboken representerar är det inte förvånande att bevittna Avalances explosiva framgång under de första sex månaderna. Vi är glada över att migrera till ett Avalanche-undernät och att bidra med vår interkedjeteknik till dess ekosystem. Per konsensum ad astra! ”
Arlyn Culwick, medgrundare av Blocknet

Avalanche-Blocknet-integrationen erbjuder olika fördelar:

  1. Med lanseringen av Blocknets decentraliserade indexeringstjänst för Avalanche kommer dess utvecklare / integratorsamhällen att kunna bygga dApps mellan kedjor som utnyttjar kontrakt på Avalanche och interagera med Avalanche-subnät på ett “förtroendefullt” sätt utan att vara värd för några kedjor lokalt.
  2. Efter Blocknets migrering till Avalanche kommer dess utvecklare / integratorgrupp att dra nytta av betydligt mer utförande kedjeinteraktioner och interoperabilitet över nät.
  3. Blocknet-tekniken kommer att placeras i ett smart kontrakt / DeFi-ekosystem, vilket avsevärt ökar antalet användningsfall inom räckvidden, vilket möjliggör flera unika värdetjänster till Avalanche-ekosystemet.
  4. I stället för att förlita sig på den nuvarande Blocknet Core-plånboken kommer handlare på sin kedjebörs, Block DX, att få ett refactored XBridge-bibliotek som stöder en optimal webbaserad Block DX-användarupplevelse.
  5. Blocknätoperatörer för tjänstenoder kommer att dra nytta av ett bevisligt säkert och radikalt mer prestandaprotokoll.
  6. Plånböcker, verktyg, nodövervakning och kod för konsensus- och blockchain-nivå kommer att upprätthållas av den bredare lavingemenskapen, vilket motsvarar en stor expansion av projektresurser.
  7. Blocknets utvecklingsinsatser kommer att gynnas av att flytta från en sällsynt utvecklingsgrupp för Bitcoin Core / C ++ till en växande utvecklare, Go, Solidity och Avalanche.

Undernät

Lavin tar redan ett betydande steg mot interoperabilitet med sina undernät. Lavin undernät möjliggör inbyggd, tvärkedjig interoperabilitet mellan dem samtidigt som de erbjuder hög prestanda och decentralisering av Avalanche-konsensusprotokollen.

Subnät kan dock inte interoperera med blockkedjor som inte är laviner, vilket till exempel lämnar Ethereums mängd kontrakt som inte kan svara på tillståndsförändringar på lavin och vice versa.

Interchain-indexering

Utan ”indexeringstjänster” – det vill säga tjänster som gör kedjedata tillgängliga för utvecklare – kan det vara mycket svårt för dApps att leverera det som användarna vill ha. Inte bara detta utan också decentraliseringen av indexeraren är avgörande för att upprätthålla decentraliseringen av de appar som byggts med den.

Blocknet kommer att använda sin XRouter-teknologi tillsammans med Avalanche’s Ortelius indexeringsverktyg för att ytkedjadata via ett GraphQL-gränssnitt. Resultatet: en decentraliserad indexeringstjänst som kan konsumeras av dApps i vilken kedja som helst (eller ingen kedja), vilket möjliggör orkestrering av kontrakt till ett “internet av blockchains”.

Blocknet är inte partiskt om blockkedjorna det integrerar. Istället för att “överbrygga” två kedjor via en mellankedja eller signeringsgrupp stöder Blocknet konstruktionen av bevis på godtycklig styrka om staten i alla kedjor.

XRouters proof-system är skalbart och off-chain. Genom att byggas lokalt skalar skalen oberoende av blockkedjorna vars data de levererar, och användarna är inte skyldiga att anta någon kedja som de inte vill, och säkerheten för deras interaktion är inte beroende av någon mittkedjans säkerhet.Source link

Related posts

Handla de mest populära cannabislagren med EuropeFX

Bitcoinguide

Bitcoin (BTC) DeFi-lösning BadgerDAO integrerar RenVM »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Cosmos möjliggör överföring av tokener mellan Blockchain-kommunikation (IBC) »CryptoNinjas

Bitcoinguide