Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Dan Larimer avslöjar nytt projekt för att bekämpa “Tyranny” på Twitter


Viktiga takeaways

  • Larimer har länge intresserat sig för sociala medieplattformar, även om tidigare försök som Voice var mycket centraliserade.
  • Han uppmuntrade människor att överge Twitter efter att Donald Trump förbjöds för att ha drivit till ett våldsamt upplopp i USA: s huvudstad.
  • Clarion-projektet tillkännagavs dagen efter högerhögerplattformen Gab hackades.

Dela den här artikeln

Efter att ha slutat sin roll som EOS CTO i januari, har Dan Larimer meddelat ett nytt censurmotstånd sociala medieprojekt som heter Clarion.

Larimer tar “Big Tech”

Larimer gjorde ett inlägg från GitHub där han förklarade konceptet för sitt nya projekt. Han beskrev ett censurresistent “vän till vän” -nätverk som speglar “prestanda och tillförlitlighet hos en central tjänst med frihet och oberoende hos en decentraliserad tjänst.”

Larimer hävdade att hans projekt skulle befria vänner och familj från den så kallade “tyranni Twitter, Facebook, YouTube, Amazon och Google.”

Projektet hämtade inspiration från RetroShare, Hive (tidigare Steemit) och Voice, med Larimer som säger att RetroShare är mycket närmare den önskade nivån av centralisering. Clarion underlättar e-post, videochattar och andra former av meddelandespridning.

Larimer avslutade sitt tillkännagivande genom att hävda att “Big Tech” har låst sina användare i sina tjänster och inte längre producerar verktyg för att bemyndiga människor.

Höger-höger politik på Blockchain

I januari uppgav Larimer att hans intresse för censurresistent teknik delvis berodde på att Twitter förbjöd tidigare USA: s president Donald Trump från Twitter.

Trump var förbjuden den 8 januari för att ha uppmuntrat våld vid USA: s huvudstad, där Larimer uppgav att det var “dags att överge Twitter” nästa dag.

Larimer verkade också uppmuntra användare att ladda ner Parlers sociala medieapp från Apple innan den togs bort. Parler blev känd som ett nav för vita supremacister och högerextremister som marknadsförs som en censurresistent social media-plattform.

Parler förbjöds från Amazon och andra plattformar, som Larimer verkar hänvisa till i sitt kryptiska GitHub-inlägg.

Parler drabbades dock av ett stort säkerhetsbrott när hacktivist @donk_enby skrapade plattformen och extraherade offentligt tillgängliga metadata som avslöjade omfattande information om Parler-användare, inklusive identiteter och metadata.

Informationen kan potentiellt identifiera många av de människor som var inblandade i stormningen av den amerikanska huvudstaden.

Högerhöger sociala medieplattform Gab bröts också nyligen, inklusive Donald Trumps personliga konto. Eftersom Gab och Parler båda är ute av handling är den högerhögerna på sociala medier begränsad till mer centraliserade plattformar. Larimer meddelade sitt projekt dagen efter att Gab-hacket offentliggjordes.

Utlämnande: Författaren höll Bitcoin i skrivande stund.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Bitcoin Tech Company NYDIG samlar in 200 miljoner dollar

Bitcoinguide

Ethereum erbjuds nu på Amazon Managed Blockchain

Bitcoinguide

Lär dig mer om Bitcoin så att du intelligent kan investera i kryptovaluta

Bitcoinguide