Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Cykelklimax eller riskfylld återställning?


Bitcoin-priset är nu under $ 50 000 för första gången på en månad, och trots de fortfarande höga priserna är marknaden i panik. Det finns nu utbredd rädsla för att den aktuella marknadscykeln har nått sin topp och att saker snart kommer att återgå till en björnfas.

Samtidigt finns det en hotande bubbla på väg att dyka upp, aggressiva skatteåtgärder och kommande verkställighet från den amerikanska regeringen, och mer som nyligen har tagit benen ut från tjurbanan. Är det verkligen cykelklimaxen, eller bara tid för en försenad återställning?

Bitcoin-prisåtgärd blir dödligt snabb, Bears Blindside Bulls

Spola tillbaka för bara en vecka eller så sedan, och fullblåsen överflöd var i luften. Coinbase Global hade blivit offentligt, noterat på Nasdaq för första gången och inlett ett “nytt paradigm” i krypto.

Relaterad läsning | Prisuppdelning i Bitcoin: Tjurar i trubbel när $ 50 000 går förlorade

Det har verkligen gått bra för tillgångsklassen och fått support från varumärken som PayPal, Venmo och till och med Tesla. Med företag som köper upp lite BTC kvar på börser – ett antal som snabbt har minskat – och förväntningar på mer än 100 000 dollar per mynt, har FOMO varit aggressiv.

Doppköp vid varje droppe har bildat en parabolisk prisstruktur, som tyvärr riskerar att gå sönder.

bitcoin prisparabel

A rare signal calls the top as price action falls to parabolic curve | Source: BTCUSD on TradingView.com

Crypto Cycle Climax kan vara på oss oväntat

Diagrammet ovan visar hur riskabelt situationen är just nu för den ledande kryptovalutan efter marknadsvärde. Tillsammans med prisåtgärder redo att krossa genom den paraboliska kurvan precis som dåliga nyheter börjar komma in, har en sällsynt cykeltopp baserad på Pi bara dykt upp för fjärde gången i tillgångens unga historia.

Relaterad läsning | Bitcoin förlorar viktig livlinje som får Bulls Blood Pumping

Verktyget har kallat flera viktiga toppar, inklusive två av tre som ledde till utökade björnmarknader i Bitcoin. När paraboliska tillgångar bryts ner tyder data på att de återspårar hela 80% av sina vinster. Den senaste marknadscykeln såg kryptovalutan med hela 84% innan den återhämtade sig efter att denna signal uppstod.

Ytterligare en nedgång på 84% här skulle ta Bitcoin tillbaka till cirka 10 000 dollar. En retracement av den storleken skulle vara chockerande för alla och definitivt inte vad prognoserna föreslår. Ett fall av den storleken skulle också föreslå en björnmarknad, tidigare än de flesta hade förväntat sig.

bitcoin elliott våg

Could our friend Elliott Wave "hi" and save the day? | Source: BTCUSD on TradingView.com

En annan teori involverar Elliott Wave och säger att så länge som den bästa kryptovalutan aldrig hamnar under toppen i januari 2019 är grunden för tjurmarknaden fortfarande stark och bör fortsätta när dammet sätter sig.

Volatiliteten kommer, så bli inte fast i stormen som snart kan inträffa.

Featured image from Pixabay, Chart from TradingView.comSource link

Related posts

pNetwork och Algorand lanserar partnerskap för att skapa kedjekopplingar

Bitcoinguide

Bitcoin exploderar mot $ 52.000 som guldformer Bearish Death Cross

Bitcoinguide

Bitcoins minskande volatilitet gör det mer tilltalande för institutioner, reviderar BTC-prisförutsägelse till $ 130 000 – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide