Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

CryptoTrader.Tax Review: En guide för beräkning av kryptoskatter


Viktiga takeaways

  • Crypto-användare kan vara skattskyldiga, beroende på deras aktivitet.
  • CryptoTrader.Tax-tjänsten sammanställer användarnas affärer och andra kryptoverksamheter på en instrumentpanel.
  • Produkten förenklar processen för beräkning av skatteskulder varje år.

Dela den här artikeln

Skatteårets inlämningsfrist närmar sig, vilket innebär att många kryptoanvändare kommer att behöva skicka in sina avkastningar. Medan många tycker att det kan vara en svår uppgift att lämna in skatter, blir processen ännu mer komplicerad när man måste ta hänsyn till aktiviteter som handel, luftdroppar och gruvdrift. Skatteregler för kryptovalutor har historiskt varit ganska ogenomskinliga, men myndigheterna har klargjort sin inställning de senaste åren.

Positionen är tydlig: aktiva kryptoanvändare är skattskyldiga och statliga tjänstemän följer noga.

Lyckligtvis finns det nu verktyg som är utformade speciellt för kryptoanvändare för att beräkna skatteskulder så enkelt som möjligt. Ett av de mest populära alternativen på marknaden är CryptoTrader.Tax, som erbjuder en viss enkelhet som gör processen enkel.

Beräkning av skulder på CryptoTrader.Tax

Användarupplevelsen på CryptoTrader.Tax är uppdelad i fyra steg, som börjar med ett “Import” -steg. När de väl är inloggade uppmanas användarna att importera de konton som de har utfört sin kryptoaktivitet på.

Tjänsten stöder de flesta av de större centraliserade börserna, inklusive Coinbase, Binance, Kraken, Crypto.com och Gemini. FTX, Blockchain.com och Hotbit kommer snart att läggas till.

När man matar in data från ett centraliserat växel har användare möjlighet att importera en fil eller automatiskt importera. CryptoTrader.Tax rekommenderar verktyget för automatisk import.

Vid import måste användaren skaffa en API-nyckel genom att logga in på sitt växlingskonto. CryptoTrader. Skatten ger tydliga instruktioner om hur man importerar API-nycklar på sin blogg. Coinbase är också integrerat på webbplatsen, vilket innebär att det finns ett alternativ att automatiskt ge CryptoTrader.Tax-åtkomst utan att logga in på en separat flik.

Källa: CryptoTrader.Tax

Även om det är en snabb process att skaffa API-nyckeln kan det ta lite tid att ladda varje börs historia, beroende på antalet affärer och andra aktiviteter. Alla erfarna aktiva dagshandlare skulle behöva avsätta minst en eller två timmar för att hämta in all sin data.

För aktiva DeFi-användare finns det också ett alternativ att importera affärer på Uniswap, Ethereums mest populära decentraliserade börs. För detta alternativ måste användare ange sin Ethereum-adress (viktig anmärkning: Ethereum Name Service stöds för närvarande inte; CryptoTrader.Tax kan bara läsa hela 0x-adressen). Snart kommer också Aave och Compound till.

Stödet för DeFi-protokoll som Uniswap och Aave är ett viktigt steg framåt för kryptoskatttjänster. När decentraliserad finansiering växer kommer behovet av infrastruktur att hjälpa användare att beräkna sina skulder. Att avyttra kryptotillgångar genom handel är en av de vanligaste beskattningsbara aktiviteterna i krypto, med många av DeFis mest aktiva användare som handlar på plattformar som Uniswap dagligen. CryptoTrader.Taxs importverktyg kan bryta ner denna aktivitet i en lättläst instrumentpanel.

Det andra steget i beräkningsprocessen är för “Övriga transaktioner”, som inkluderar krypto mottagen från gruvdrift, satsning och luftdroppar. Dessa aktiviteter behandlas annorlunda än IRS—De betraktas som en form av inkomst snarare än kapitalvinster. Crypto Briefings ”Övriga transaktioner” inkluderade små mängder tillgångar som tjänades genom Coinbase-hänvisningar.

Processen följer med ett “Gransknings” -steg, vilket ger en storbok för varje transaktion som användaren har gjort. Transaktionerna går tillbaka till användarens första interaktion med varje plattform. Transaktionshistoriken visar tydligt typen (till exempel köp, handel eller gruvdrift), plattformen (till exempel Coinbase eller Uniswap) och beloppet.

Varje transaktion listas automatiskt i kronologisk ordning, men det finns alternativ att lägga till filter beroende på vad användaren vill söka efter. Den största fördelen med transaktionsboken är enkelheten med vilken den visar en användares hela kryptoresa.

Tack vare detta verktyg är det enkelt att spåra transaktioner under åren med liten ansträngning.

Källa: CryptoTrader.Tax

Tjänsten avslutas med att gruppera alla transaktioner i rapporter enligt skatteåret. Varje rapport kan genereras nästan omedelbart med en uppdelning av antalet inkommande transaktioner, utgående transaktioner och transaktioner. Att välja “Visa rapport” leder sedan till en detaljerad granskning av varje skatteår och tillhörande aktiviteter.

Transaktionerna ordnas tydligt efter tillgång, visar förvärvdatum, såld datum och total vinst eller förlust. Det ger också alternativ för att visa kort- och långsiktiga positioner, positioner vid årets slut, förluster för skatteförlustskörd och mer. Rapporterna beräknas med FIFO-metoden First-In, First-Out, vilket är användbart för att sänka kostnaderna. Användarna har dock också valet att använda andra beräkningsmetoder som Last-In, First-Out (LIFO) eller Highest-In, First-Out (HIFO) -metoder.

De totala kapitalvinsterna visas tydligt i det övre högra hörnet av varje rapport. Det finns också ett alternativ att skicka varje rapport vidare till en skattepersonal.

Källa: CryptoTrader.Tax

För läsare med andra kryptoaktiva vänner och familj kör CryptoTrader.Tax en generöst affiliate-program, betala 25% återkommande provision för varje hänvisad kund.

Tjänsten är övergripande lättanvänd och erbjuder imponerande valuta för pengarna. Även om importtransaktioner kan visa sig vara tidskrävande för de mest aktiva handlarna, skulle den tid som sparats med tjänsten istället för manuell beräkning troligen vara betydande. Det extra stödet för DeFi-häftklamrar är också värt att notera eftersom utrymmet fortsätter att växa. Vid denna tidpunkt är det tydligt att krypto börjar infiltrera traditionell ekonomi, och det betyder att skatter kommer att fortsätta att gälla.

Några av Cryptos mest aktiva handlare kan välja att söka efter skräddarsydda tjänster, men de flesta skulle bara behöva ett billigare alternativ som CryptoTrader.Tax erbjuder. För mindre aktiva privatinvesterare som vill komma före sina skulder genom ett enkelt gränssnitt kan CryptoTrader.Tax vara det bästa alternativet som finns på marknaden idag.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till denna funktion ETH och AAVE. De hade också exponering för UNI och COMP i ett kryptovalutaindex.

Upplysning: När läsare registrerar sig för CryptoTrader.Tax med hjälp av några av ovanstående länkar stöder du oberoende journalistik om Crypto Briefing. Detta påverkar inte vår rapportering. Vi fortsätter att sträva efter en rättvis och balanserad ledare. Tveka inte att kontakta oss för mer information om vårt partnerskap med Sorare Twitter eller Telegram.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Brave and BAT går samman med Binance Smart Chain

Bitcoinguide

Ethereum-utvecklare kan prioritera sammanslagning av Ethereum 2.0

Bitcoinguide

Chainlink Eyes New All-Time High efter gråskalslista

Bitcoinguide