Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Crypto YouTuber drar paralleller mellan SafeMoon och Bitconnect


Populär krypto YouTuber Lark Davies twittrade en varning över det nya Binance Smart Chain-projektet SafeMoon. Han jämförde den ökande populariteten med den nu nedlagda Bitconnect-bluffen och sa att euforin av vinsterna bländar användarna till “det uppenbara.”

Bitconnect anlände till scenen 2016 och lovade hög avkastning för innehav, handel, utlåning och brytning av dess BCC-token. Men saker och ting började rivas ut i januari 2018 när tillsynsmyndigheterna i Texas och North Carolina utfärdade en upphörande och upphörande order. Bitconnect har vunnit en plats i historien som en av kryptovalutans största bedrägerier. Men har Davies rätt att klara SafeMoon med samma företag?

Vad är SafeMoon?

SafeMoon lanserades förra månaden den 14 mars med ett debutpris på $ 0,00000008. Sedan dess, särskilt under den senaste veckan eller så, har priset månat. SafeMoon har ökat med + 980% under de senaste sju dagarna och har nått en heltidshöjd på $ 0,00000919 igår.

SafeMoon pristabell

Source: SAFEMOONUSD on CoinGecko.com

SafeMoon är ett automatiskt genererande likviditetsprotokoll som belönar innehavare och straffar säljare. Det ålägger säljarna 10% straff och distribuerar 5% till befintliga innehavare, medan det är oklart vem som direkt drar nytta av de andra återstående 5%.

“Avgiften på 5% delas upp 50/50 varav hälften säljs av kontraktet till BNB, medan den andra hälften av SAFEMOON-tokens paras automatiskt med den tidigare nämnda BNB och läggs till som ett likviditetspar på Pancake Swap.”

Projektet beskriver sig själv som en ”community driven, fair Launch DeFi Token.” Det talar om tre enkla funktioner, de är Reflection, LP Acquisition och Burn.

Dess vitbok säger “Reflektion” avser begreppet statiska belöningar, som de säger tacklar problemet med fallande APY och uppmuntrar användarna att hålla fast vid sina tokens.

”LP Acquisition” avser deras mekanism för att matcha köpare och säljare, vilket de säger skapar ett “solitt prisgolv”, vilket minimerar prisnedgångar.

Som termen antyder hänför sig ”Burn” till förbränning av tokens, men på ett dokumenterat och transparent sätt. Teorin här är att minska utbudet och därmed öka värdet på tokens.

Vissa påpekar att installationen liknar ett Ponzi-schema. SafeMoons framgång är beroende av att fler och fler människor köper in och håller – en modell som den uppmuntrar genom att straffa säljare.

En del har dock berömt SafeMoon-vd John Karony för sin vilja att hålla AMA och engagera sig i samhället.

Binance Smart Chain Rug Pulls

Binance Smart Chain (BSC) vinner mark som en seriös konkurrent till DeFi på Ethereum. Löftet om billiga gasavgifter och snabbare transaktioner tilltalar användarna. Men dess ökande framträdande har förskräckt av flera matta drag sedan starten.

Människor förväntar sig att matta kommer att ske på Ethereum på grund av dess decentraliserade status. Men eftersom vem som helst kan starta en token på BSC, kvarstår samma problem.

Den största BSC-matta hittills var MeerKat Finance, där 14 miljoner USD BUSD och 73,6 000 BNB, totalt cirka 30 miljoner dollar, försvann i början av mars. Projektet hävdar att det förlorade pengarna genom ett hack.

Source link

Related posts

En ECB-styrelseledamot angriper Bitcoin och säger att det inte uppfyller pengarnas grundläggande egenskaper – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide

Tungviktare i branschen går samman för att debattera framtiden för digitala pengar – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Colombias finansinspektör godkänner nio kryptoplattformar för att arbeta med nationella banker – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide