Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Crypto vårdnadshavare Finoa stänger $ 22 miljoner serie A finansieringsrunda ledd av Balderton Capital »CryptoNinjas


Finoa, en tyskbaserad reglerad förvaringsinstitut för kryptotillgångar, som erbjuder investerare lagring och insättningstjänster, meddelade att den har avslutat en finansieringsrunda av serie A för $ 22 miljoner för att driva på sina planer för tillväxt.

Denna nya omgång leddes av det europeiska riskkapitalföretaget Balderton Capital, med ytterligare deltagande från befintliga investerare Coparion, Venture Stars och Signature Ventures, samt en oklarad investerare.

Intäkterna kommer att användas av Finoa för att bygga ut sina produkter och tjänster, skala upp teamet, möta det växande institutionella intresset för digitala tillgångar samtidigt som det möjliggör deltagande i innovativa finansiella tjänster utöver det nuvarande erbjudandet om vårdnad och staking.

”När Balderton Capital gick med i vår grupp investerare har vi lagt till en känd partner som ger oöverträffad expertis när det gäller att störa traditionella finansiella tjänster. Med deras erfarenhet och nätverk har vi hittat det bästa stödet vi kan föreställa oss, vilket hjälper oss att underlätta större institutionell användning av digitala tillgångar globalt och fortsätta bygga en branschledande inom kryptoekosystemet. ”
– Henrik Gebbing, Finoa grundare

Finoa har fokuserat på att bygga en säker och reglerad gateway för institutionella investerare och företag till digitala tillgångar och blockchain-driven teknik. Finoas plattform gör det möjligt för användare att säkert lagra och hantera sina kryptotillgångar; samtidigt som det ger en direkt tillgänglig och intuitiv användarupplevelse, vilket möjliggör sömlös tillgång till vårdnad och insats.

Enligt uppgift har Finoa under det senaste året ökat sina intäkter mer än femfaldigt. Finoa var den enda vårdnadshavaren som stödde lanseringen av många ledande kryptonätverk som Dapper Labs FLOW-protokoll, NEAR och Mina. Idag betjänar Finoa mer än 250 kunder, inklusive branschledare som CoinList och några av de största kryptofonderna globalt.

”Chris, Henrik och hela Finoa-teamet har byggt en djupt imponerande verksamhet som överbryggar de högsta nivåerna av professionalism med radikal innovation. Som vårdnadshavare av privata nycklar till digitala tillgångar måste Finoa lita på både säker hantering av dessa nycklar och med de produkter och tjänster som gör att deras kunder fullt ut kan utnyttja kraften hos inhemska digitala tillgångar. Teamet de har samlat är unikt positionerat för att göra just det. När de fortsätter att bevittna exceptionell tillväxt ser vi fram emot att samarbeta med Finoa på deras resa mot att bli en kategoridefinierande digital tillgångsbank. ”
– Colin Hanna, rektor på Balderton CapitalSource link

Related posts

AllianceBlocks ALBT-token handlas nu på Bitfinex »CryptoNinjas

Bitcoinguide

ForceDAO utnyttjas för 367 000 USD efter lansering på grund av “Engineering Oversight”

Bitcoinguide

P2P crypto escrow-plattform Escaroo lägger till insatsfunktion från Moonstake »CryptoNinjas

Bitcoinguide