Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Crypto Tax Compliance Startup Taxbit höjer $ 100 miljoner, riktar sig till internationell expansion – Skatter Bitcoin News


USA: s start av kryptokatteskatt Taxbit har samlat in 100 miljoner dollar i en serie A-finansieringsrunda ledd av värdepappersföretagen Paradigm och Tiger Global. Paypal Ventures, Coinbase Ventures och andra inklusive Bill Ackman, Ryan Smith och Anthony Pompliano gick också med i rundan.

Taxbit verkställande direktör Austin Woodward sa att medlen kommer att investeras i företagets företagsverktyg och användas för att expandera till Europa i år, med Storbritannien som den första anlöpshamnen.

“En av de största finansiella innovationerna och störningarna under det senaste århundradet, kryptokurrency, bör inte tyngas av komplexiteten i skatt och redovisning”, sa Woodward i ett blogginlägg den 3 mars.

”Våra produkter tar bort några av de största spärrarna i denna framväxande tillgångsklass. Med stöd av Paradigm, Tiger Global … är vi glada att fortsätta att skala skatte- och redovisningsprodukter i världsklass så att kryptovaluta kan fortsätta att trivas bland företag, konsumenter och regeringar, ”tillade han.

Taxbits plattform, som grundades 2018, automatiserar alla aspekter av kryptoskatteöverensstämmelse för individer, företag – som kryptobörser, plånboksleverantörer, utlåningsplattformar etc. – och lokala myndigheter som tar emot betalningar i virtuell valuta. Företaget säger att det hittills har behandlat mer än 1 miljon skatteformulär.

Per blogginlägget kommer investeringsrundan också som svar på den växande globala efterfrågan på kryptotjänster, eftersom marknaderna för digitala tillgångar samlas och driver branschens totala börsvärde till cirka 1,5 biljoner dollar. “Betydelsen av Taxbits skräddarsydda programvara för skatte- och redovisning framgår tydligt”, konstaterade Michelle O’Connor, Taxbits vice vd för marknadsföring.

Taxbit hoppas kunna erbjuda ett resursplaneringsverktyg för företag i enlighet med US Securities and Exchange Commission. Woodward sa till Forbes att verktyget kommer att hjälpa enheter “hantera kryptotransaktioner för optimala skatteresultat, precis som andra programverktyg gör för utländsk valuta.”

Vad tycker du om Taxbits skattelösning? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Source link

Related posts

OKEx lägger till PERP och ytterligare tre token för att ytterligare utöka sitt DeFi-erbjudande

Bitcoinguide

Sällsynta Crypto-kran och DeFi-appar lanseras på xDai Chain – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

YIELD App lanserar Ethereum Fund, ger användare upp till 20% APY – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide