Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Crypto Roundup: 19 april 2021


Bitcoin och Ethereum ökade för att nå samtidiga toppar i början av förra veckan och knackade på $ 65 000 respektive $ 2,5 000 när Litecoin steg över $ 300 för första gången på tre år.

Ändå slutade köppartiet plötsligt när den efterlängtade Coinbase-listan misslyckades med att pressa priserna ännu högre. Euphoria blev till rädsla när handlare sålde nyheterna, vilket fick Bitcoin att sjunka 15% innan de studsade.

När dammet hade lagt sig sjönk Bitcoin med 5% på veckan. Ethereum gick lite bättre med 5% vinster, och NEO lyckades undvika förstörelsen genom att öka 90%.

Veckans höjdpunkter

  • 15% stup utlöser rekordlikvideringar
  • Pro-crypto Gary Gensler blir SEC ordförande

15% stup utlöser rekordlikvideringar

När Bitcoin underhöll världen med en klippdykningsprestanda på lördagskvällen utplånades 7,6 miljarder dollar i långa positioner på en timme då starkt levererade handlare togs ut från marknaden.

Analytiker erbjöd flera olika förklaringar för den plötsliga nedgången. Den antiklimaktiska Coinbase-listan är en, tillsammans med en plötslig strömavbrott Kinas Xinjiang-region som tog ut en betydande andel av Bitcoin-nätverket. Turkiets förbud mot att använda krypto för betalning anklagades också för hösten och ett obefogat rykt att det amerikanska finansdepartementet planerade att bekämpa penningtvätt som utfördes genom digitala tillgångar.

Pro-crypto Gary Gensler blir SEC ordförande

Eftersom Turkiet inför hårda begränsningar för kryptovalutor och Indien ser ut att följa, kan USA gå i motsatt riktning.

På lördag svor den pro-krypto-tillsynsmyndigheten Gary Gensler som ordförande för Securities and Exchange Commission (SEC), vilket gjorde honom till den bästa polisen på Wall Street.

Gensler, som tidigare undervisat en kurs som heter ‘Blockchain and Money’ på MIT, har visat en djup förståelse för kryptoassets och förväntas allmänt ta en framåtblickande inriktning på marknaden. Han kan till och med hjälpa till att driva SEC mot att äntligen godkänna en Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF).

Veckan framöver

Efter den plötsliga nedgången har Bitcoin återhämtat sig för att återigen handla runt $ 57 000, med en tillväxt på 10% från det lägsta.

För att bekräfta fortsättningen av tjurmarknaden kommer handlare att leta efter en återhämtning mot rekordhöga tider. Detta skulle stödjas av makroekonomiska krafter, med amerikanska inflationsuppgifter som släpptes förra veckan visar en snabbare uppgång än väntat i mars.

På baksidan kan misslyckande med att fortsätta studsa antyda att den plötsliga nedgången har skadat den hausseartade kraften avsevärt.

Image by David Mark from Pixabay

Source link

Related posts

Hur man mäter en tillgångs värde i Bitcoin – Bitcoin News

Bitcoinguide

Veteran Fund Manager klandrar Bitcoin för massiva guld ETF-utflöden

Bitcoinguide

Mexikanska företag är villiga att gå med i Bitcoin Bandwagon i Takeslas investering, säger expert – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide