Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Crypto-derivatutbyte Deribit lanserar bitcoin volatilitetsindex »CryptoNinjas


Deribit, ett kryptoderivatutbytesföretag, har meddelat lanseringen av sitt Bitcoin Volatility Index, DVOL. Nästa mål för Deribit-teamet är att lansera futures på detta index; vilket gör det möjligt för näringsidkare att ta en position baserad på marknadens syn på volatilitet på kort sikt.

Funktioner

DVOL använder det underförstådda volatilitetsleendet för de relevanta utgångarna för att mata ut ett nummer som ger en mätning av den 30 dagliga implicita volatiliteten.

På traditionella marknader är volatilitetsindex känt som en “skräckmätare” – när man tittar på underförstådd volatilitet i bitcoin hänvisar Deribit istället till detta volatilitetsindex som en “åtgärdsmätare” – eftersom bitcoinalternativ ofta har en positiv skevhet och de stora rörelserna förväntas ofta både upp och ner.

”Marknadsaktörerna måste kunna förstå bättre och hantera volatilitet. Eftersom BTC-optionsmarknaden har mognat är det nu dags att lansera DVOL som möjliggör ytterligare marknadstillväxt och förhoppningsvis snart välkomnar en ny serie volatilitetshandlare på Deribit. ”
– John Jansen, Deribits VD.

Klicka här för mer information om strukturen för volatilitetsindexet.Source link

Related posts

Kryptofond KR1 kontanterar en del av Stake DAO (SDT) -token för 255 000 USD »CryptoNinjas

Bitcoinguide

MicroStrategy-aktien faller när det köper fler bitcoins

Bitcoinguide

10 skäl till varför betalningar misslyckas – och vad du kan göra åt dem

Bitcoinguide