Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Crypto Briefing’s CB10 Index Returnerar årligen Top Ethereum


Viktiga takeaways

  • Crypto Briefings CB10-portföljrekonstitution för mars resulterade i ökad allokering i Bitcoin och Cardanos ADA.
  • De ökande oron för Ethereums stigande avgifter verkar ha skapat en stark medvind för konkurrens.
  • Dogecoin gick in i CB10-indexet och ersatte AAVE.

Dela den här artikeln

Crypto Briefings CB10 experimentella index kunde dämpa den senaste nedgången i ETH. Detta skydd var tack vare diversifiering och disciplinerade investeringar i de tio bästa kryptovalutorna viktade av marknadsvärde på CoinGecko för amerikanska investerare.

Crypto Briefing CB10 Index Performance

CB10-kryptoindexet avkastade 44,4% i februari.

En hypotetisk investering på 1 000 dollar den 5 januari växte till 1 080 dollar (ger 8%) vid månadens slut och har ökat med ytterligare 491 dollar i februari.

krypto briefing
CB10-portföljuppdatering den 4 mars före ombalansering.

Den kumulativa avkastningen i CB10 sedan bildning vid årets början är 57,7%. Som jämförelse har BTC ökat med 59,5% och ETH 27,5% hittills. Indexets prestanda följde noga alfa-kryptovalutans prisåtgärd.

ombalansering av cb10
CB10, Bitcoin och Ethereum Performance i februari.

De stigande gasavgifterna på Ethereum visade sprickor i ETH-priset då marknadens likviditet flög till alternativa projekt. Många DeFi-projekt i 1-tums, Compound, The Graph och andra utvidgade sin räckvidd bortom Ethereum.

Ethereums konkurrens i Binance Smart Chain och Cardano väckte marknadens största uppmärksamhet när BNB och ADA ökade med 360% och 175% sedan 1 februari.

BNB (blå), ADA (orange), DOT (ljusblå) och ETH (gul) prisjämförelse sedan 1 februari. Källa: Trading View

I februari, över kryptomarknader, var en annan anmärkningsvärd trend övergången till inbyggda Layer 1-tokens jämfört med DeFi-styrningstoken.

Ombalansera CB10 för mars

Rekonstitueringen av CB10-portföljen lyckades klockan 10: 20 EST den 4 mars. Den uppdaterade fördelningen av hypotetiska $ 1 000 finns här.

Ethereum var den största förloraren i månadens rebalansering med negativa 3,43%, tack vare den ökande populariteten för Ethereums konkurrens. BTC och ADA var månadens största vinnare med en ökning av fördelningen på 0,96% och 1,67%.

Medan BNB: s extraordinära uppgång har lett till vanliga DeFi-diskussioner kring den, ändå nådde den inte Crypto Briefings index eftersom portföljen är USA-baserad och varken Kraken, Gemini eller Coinbase Pro listar BNB.

CB10 mars uppdatering. Källa: Google Sheets

Istället gick Dogecoin in i indexet under rekonstitueringen med 0,52% tilldelning och ersatte AAVE med 0,44%. DOGE eliminerades förra månaden på grund av extrem volatilitet i token. DOGE-innehavare har dock visat enorm motståndskraft de senaste veckorna.

DOGE ersatte AAVE; För närvarande är UNI den enda DeFi-styrningstoken i krypto-topp-tio.

Metoden för ombalansen delades i förra månadens uppdatering. Investerare kan välja vinstbokning för den aktuella månaden eller återinvestera intäkterna igen.

Utlämnande: Författaren höll Bitcoin vid tidpunkten för pressen.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Kinesisk bil Titan Geely tillkännager flyttning till blockchain

Bitcoinguide

FTX kommer troligen att få namnrättigheter till Miama Heat Arena

Bitcoinguide

Ethereum korsar $ 2000 och sätter en ny rekordhög nivå

Bitcoinguide