Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Craig Wrights advokatbyrå beviljade tillstånd från High Court att betjäna Bitcoin.org-operatörskobra – Bitcoin News


Den 22 april visar publicerade dokument som härrör från advokatfirman Ontier LLP att Londons High Court ger advokatbyrån tillstånd att avlägga rättsliga förfaranden på grund av upphovsrättsintrång mot ägaren av bitcoin.org, en pseudonym operatör som heter “Cøbra.” De rättsliga förfarandena innefattar ”värd och publicering” av en kopia av den akademiska Bitcoin-vitboken.

Upphovsrättsintrångsfrågor mot Bitcoin.orgs operatör Cøbra Fortsätt

För inte så länge sedan publicerade Bitcoin.com News en rapport om den självutnämnda uppfinnaren av Bitcoin och Nchain-chefsforskaren Craig Wright. I den rapporten noterade den att Wrights advokater från Ontier planerade att betjäna rättsliga förfaranden till ett antal webbplatser som var värd för Bitcoin-vitboken.

Wright har påstått i flera år att han är Satoshi Nakamoto, men ändå tror en stor majoritet av kryptosamhället inte honom. Dessutom hävdar Wright att han är “rättmätig ägare” av Bitcoin-vitboken, bitcoin.org-domänen och hävdar att en grupp människor tog kontroll över webbplatsen och ändrade information.

Efter anropet av denna fråga med vitboken som värd på bitcoin.org skickade Crypto Open Patent Alliance (COPA) ett brev till Wrights juridiska team som ifrågasatte påståendena. Dessutom beslutade ett stort antal organisationer och företag att vara värdboken på en myriad av webbportaler på internet.

I april 2021 beslutade COPA att väcka ärendet till High Court för att ifrågasätta legitimiteten i Wrights påståenden till den akademiska vitboken. COPA: s civila rättegång vill stoppa Wright från denna typ av försök igen om de framgångsrikt bevisar att han inte har några rättigheter till den akademiska uppsatsen.

Efter COPA: s civila stämningsansökan svarade Wright på patentalliansens försök. En offert som skickas till Bitcoin.com News visar att Wright välkomnar COPA: s civila rättegång. “Det här är precis vad vi har velat hända under en tid och jag är mycket nöjd med att detta organ har gått med på att stå upp i domstol eftersom jag nu kan få min behörighet bedömd lagligt”, sa Wright i ett mejl den 14 april.

Wright söker förklaring om att han äger upphovsrätten i Bitcoin-vitboken, vilken Cøbra bryter mot

Enligt ett pressmeddelande publicerat av Ontier har Londons högsta domstol gett gruppen tillåtelse att betjäna den pseudonyma operatören av bitcoin.org som kallas “Cøbra.” Ontier uppger också att förfarandet utfärdades den 24 februari och utnyttjar listan över immateriella rättigheter för affärs- och egendomsdomstolarna i England och Wales. Pressmeddelandet tillägger att den 21 april “tillstånd att tjäna ‘Cøbra’ utanför jurisdiktionen.”

Pressmeddelandet säger vidare:

Dr Wright söker en förklaring om att han äger upphovsrätten till Bitcoin White Paper, som ‘Cøbra’ bryter mot.

Pressmeddelandet var avslöjade på Twitter av BBC-teknikkorrespondenten Rory Cellan-Jones. “Craig Wright i ny juridisk åtgärd för att bevisa att han är Satoshi, stämmer bitcoin.org för intrång i upphovsrätten för att publicera” sin “ursprungliga Bitcoin-vitbok”, sade BBC-korrespondenten. Operatören av bitcoin.org Cøbra är mycket aktiv på Twitter och den pseudonyma operatören svarade på Cellan-Jones senaste tweet.

”Han försöker få ett föreläggande för att blockera bitcoin.org i Storbritannien. Ontier verkar underhålla sin fantasi att han är Satoshi (ett faktum som skulle göra honom till den 25: e rikaste personen i världen), ”Cøbra svarade. “Pinsam dag för det brittiska advokatyrket,” tillade Cøbra.

Craig Wrights advokatbyrå beviljade tillstånd från High Court att betjäna Bitcoin.org-operatörskobra

Pressmeddelandet från Ontier hävdar vidare att “det är inte Dr Wrights avsikt att tysta eller skrämma någon.” Emellertid är den självutnämnda Bitcoin-uppfinnaren “bara för att skydda sina inneboende rättigheter till sin egen immateriella egendom”, insisterar Ontiers tillkännagivande.

“[Dr Wright] håller inte med om att den ska användas av anhängare och utvecklare av alternativa tillgångar, till exempel Bitcoin Core, för att främja eller på annat sätt förvränga dessa tillgångar som Bitcoin med tanke på att de inte stöder eller överensstämmer med visionen för Bitcoin som han angav i sin vitbok, avslutar Ontier.

Vad tycker du om det senaste pressmeddelandet som publicerades av Craig Wrights advokater den här veckan? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Bitcoin White Paper, Cease and Desist, Cobra, COPA, Copyright, Craig Wright, Crypto Open Patent Alliance, England och Wales, föreläggande, Immateriell äganderätt, Ontier LLP, rättmätig ägare, Satoshi, Satoshi Nakamoto hävdar, Storbritannien, Vitbok

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Elon Musk skjuter ner freewallet med Crypto Wallet-appen efter att den försökt åka på sin Dogecoin-berömmelse – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide

Upp 131% på en vecka DOGE kan ge Doom till Crypto Rally

Bitcoinguide

Finansiell Guru Dave Ramsey rekommenderar vad man ska göra med Bitcoin-investeringar – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide