Craig Wright förnekar att överföra “Satoshi” -mynt och lämna honom i laglig fångst-22


Bitcoin SV: s miljarder välgörare Calvin Ayre avslöjade Satoshi-sökanden Craig Wright har förnekat att flytta 50 BTC från en lång vilande adress som av vissa trodde att tillhöra Bitcoin-grundaren.

På onsdag flyttade ett okänt parti 50 BTC ⁠ – ungefär 486 000 dollar värt – från en adress som innehöll mynt knappt en månad efter lanseringen av Bitcoin-mainnet 2009.

Men i en Twitter-svar på Blockstreams Adam Back, Ayre sa att det inte hade något att göra med Wright:

Det var INTE Satoshi, jag pratade bara med honom och Craig bekräftade inte honom.

Potentiell mej?

Adressen i fråga, 17XiVVooLcdCUCMf9s4t4jTExacxwFS5uh, är emellertid bland de 16 000 som anges i ett domstolsdokument i Kleinman v. Wright fall, som Wright hävdar som sin egen.

Catch-22 i denna situation är att Wright har vägrat i domstol att han har tillgång till de privata nycklarna till adresserna, så om han sa att han flyttade 50 BTC skulle han ha problem. Men om någon annan flyttade mynten, skulle det indikera att adressen inte tillhör honom, vilket återigen lämnar honom i en potentiellt klibbig rättslig situation.

Om man tror på Ayre angående Wrights förnekande kan den senare drabbas av allvarliga komplikationer i den pågående rättegången. Domaren har redan gjort det ifrågasatte Wrights trovärdighet vid mer än ett tillfälle.

Bitcoin-priset faller 5%

Innan Ayres svar hade rörelsen av 50 BTC från den vilande plånboken många i kryptogemenskapen frågat om Nakamoto själv var tillbaka.

Plånbokadressen är inte en förknippad med Bitcoin-skaparen, men det 11-åriga gapet i aktivitet orsakade fortfarande 5% av BTC-priset – från 9 700 $ till 9 400 $ – när nyheterna bröt.

BTC-priset faller ~ 5% efter nyheter om Satoshi-myntrörelsen

Wrights förnekelse borde hindra all rädsla han håller på att sälja en stor mängd Bitcoin. År 2018, han publicerade en olycksbådande varning på Slack och förklarar i detalj hur han skulle sälja en “stor volym BTC” runt tiden för en halvering som skulle bära priset.

Andra i kryptosamhället är emellertid mycket skeptiska till att symbolerna tillhör antingen Nakamoto eller Wright. Blockstream-grundare Adam Back tänker om den riktiga Satoshi skulle avveckla några av hans innehav, skulle han välja en mer anonym adress.More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

“Ser dåligt ut” – Bitcoin Futures Echo dagar före mars krasch, säger Trader

Bitcoin (BTC) futures var oroande analytiker den 10 juli eftersom volymdata antydde allvarlig svaghet och potentialen för en stor återgång.Ladda upp ett veckovis...

First Mover: Kyber Token: s åttfaldiga ökning avslöjar spel på framtida marknadsandelstillväxt – CoinDesk

På cryptocurrency-marknader är nyutvecklade ”decentraliserade utbyten” som Kyber pytla jämfört med mer etablerade och centraliserade arenor som Binance. Men i handlarnas ögon är det...

Federal Reserve: s minskande balansräkning är björnaktig för Bitcoin. Eller är det? – CoinDesk

Den amerikanska centralbankens balansräkning kontrakterar, men trots den allmänna åsikten är det inte nödvändigtvis dåliga nyheter för bitcoin. Centralbankens balansräkning minskade med 88 miljarder...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!