Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Covid-19 drivs av Darknet-marknader på ett annat sätt – Bitcoin News


Effekten av Covid-19-pandemin har hittat sin väg på den djupa banan och under de senaste månaderna har forskare hittat ett stort antal individer som vänder sig till darknet-marknader (DNM) för sysselsättning. Organisationen Check Point Research har registrerat en stigande trend av personer som söker jobb på hackforum och DNM. Dessutom säljs påstådda versioner av coronavirusvaccinerna från de bästa tillverkarna på DNM tillsammans med vaccinationsregister.

Mass Darknet Market Stängningar 2020 Påkallade Opioid-produktpremier

År 2020 försvann ett stort antal darknet-marknader (DNM) genom att antingen frivilligt stänga, avsluta bedrägerier eller bli trasiga av global brottsbekämpning. Trots förlusten av många DNM: er såg de stora spontana underjordiska marknaderna rekordintäkter 2020. De många mängder DNM som försvann har dock lett till en ökad efterfrågan på opioider. En ny rapport från Australian National University (ANU) visar att effekterna av globala brottsbekämpningsåtgärder och andra typer av DNM-nedläggningar har minskat tillgängligheten för opioider.

Studien av ANU leddes av emeritusprofessor Roderic Broadhurst, och i 352 dagar samlade teamet data från DNM som Berlusconi, Valhalla, Wall Street, Apollon, Empire, Dream, Nightmare och Tochka. Broadhurst noterade att DNM-operatörer, efter att ha stängt butiken, helt enkelt skapar en annan olaglig butik igen med högre priser på opioida produkter. I grund och botten drivs koronaviruspandemilåsningar och resebegränsningar DNM-verksamhet.

“Sedan pandemin går alla online”, sa professor Broadhurst. “Marknaderna har ökat av ökad efterfrågan från köpare och leverantörer som kan leverera eller ersätta produkter som opioider, delvis för att komma runt problem med låsning och gränsstängningar.”

Covid-19 Vacciner och vaccinationsregister som annonseras på Darknet Markets

Covid-19-pandemin har inte bara satt ett starkt fäste på opioidförsäljningen, men forskare har också märkt att synbara vacciner som är avsedda för koronaviruset säljs på DNM på djupet. Ett antal rapporter har publicerats om detta ämne under de senaste veckorna, och nyligen publicerade Kaspersky-forskare en omfattande rapport om ett antal koronavirusvaccin- och vaccinationsrekordannonser som finns på darknet-marknadsplatser.

Kaspersky sa att medan de skrapade data över 15 marknader hittade de annonser för de tre bästa Covid-19-vaccinerna. Naturligtvis är legitimiteten för Pfizer / Biontech, Astrazeneca och Moderna-produkterna som säljs på DNM: er minst sagt tveksam.

Dessutom hittade Kasperskys team generiska eller icke namngivna Covid-19-vacciner som säljs också på dessa marknader. Naturligtvis rekommenderar Kaspersky-forskare att man inte köper något på DNM och forskargruppen tycker inte heller att det är en bra idé att köpa ett så kallat vaccin online.

“Det senaste året har det skett en hel mängd bedrägerier som utnyttjar COVID-ämnet, och många av dem har varit framgångsrika”, säger Dmitry Galov, en säkerhetsexpert på Kaspersky. Just nu säljer inte bara människor vaccindoser utan de säljer också vaccinationsregister – pappersbitar som kan hjälpa dig att resa fritt. Det är viktigt för användare att vara försiktiga med alla “affärer” relaterade till pandemin, och det är naturligtvis aldrig en bra idé att köpa ett vaccin från mörkret. “

‘Breaking Bad:’ Check Point Research märker en uppåtgående trend i antalet personer som letar efter DNM-arbete

Nya forskningsrapporter har visat att Covid-19 också har drivit DNM på ett annat sätt. En studie som Check Point Research publicerade förra veckan kallade ”Breaking bad: desperata arbetssökande vänder sig till Darknet och hackar forum för möjligheter”, förklarar hur människor letar efter anställning från DNM-operatörer.

Check Point har märkt en ökning av antalet personer som söker jobb på DNM. Arbetslösheten har stigit och Check Point dokumenterade att det fortfarande finns blockeringar i Italien, Grekland, Spanien, Frankrike och andra länder.

”Inom denna bakgrund märkte Check Point Research en växande trend som började mot slutet av 2020 och fortsätter att utvecklas 2021 – människor vänder sig till mörknätet och olika hackforum för att erbjuda sina tjänster och tillgänglighet för arbete för alla typer av arbete som finns tillgängligt , inklusive mindre än legitima roller, ”beskriver studien. ”Från början av 2021 märkte vi att det var en ökning av antalet individer som tog initiativet till att skicka ut annonser som söker arbete. I själva verket började vi observera 10-16 nya annonser som placeras varje månad i utvalda hackforum, tillägger Check Point Research-studien.

Check Point lyfter fram en person som söker arbete och säger:

Den här arbetssökaren, som säger att han befinner sig i en svår ekonomisk situation, erbjuder sig att arbeta inom området “ekonomisk utbetalning, DDOS, säkerhet” och lovar att inte ställa för många dumma frågor.

Forskarna antar att på grund av ”desperation” är arbetssökande villiga att delta i DNM-aktiviteter även om de är olagliga. Check Point Research säger att länder måste inse att skuggekonomin växer under den dystra ekonomins bakgrund.

”Från vår forskning,” avslutar Check Point. ”Du kan se att människor från olika delar av världen erbjuder sina förmågor, expertis och tillgänglighet på dessa plattformar. När länderna kämpar med verkligheten i en kämpande global ekonomi är det viktigt att de också riktar sin uppmärksamhet mot den underjordiska arbetsmarknaden som växer. ”

Vad tycker du om effekterna som Covid-19 har haft på darknet-marknader (DNM)? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

ANU, Australian National University, Bitcoin, Check Point Research, Coronavirus, COVID-19, Covid-19 vaccinationsregister, Covid-19 vacciner, Cryptocurrency, Darknets, Deep Web, Arbetssökare, Kaspersky forskare, Opioidpremier, opioider, pandemi, Professor Broadhurst

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Source link

Related posts

Chainlink träffar $ 30 när gråskala lägger till 115 570 LINK till sina reserver

Bitcoinguide

Starbucks-kunder kan nu betala med Bitcoin via Bakks Digital Wallet-app – Bitcoin News

Bitcoinguide

Defi Venture XFai avslöjar likviditetsgenereringshändelse, projekt som stöds av Angel Investor Roger Ver – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide