Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Covalent lanserar decentraliserat datafrönätverk för att driva webb 3.0-infrastruktur »CryptoNinjas


Covalent, en blockchain-dataleverantör, meddelade idag att den har lanserat sitt decentraliserade datafrönätverk för att driva webb 3.0-infrastruktur. Denna lansering flyttar plattformen bortom ett centraliserat blockchain-data-API, vilket gör det möjligt för tokeninnehavare och utvecklare att engagera sig i nätverket på nya sätt.

Till skillnad från andra datanätverk kommer användare av Covalent API, oavsett tokeninnehavare eller inte, att kunna fråga data över Ethereum, Polygon, Binance Smart Chain, Fantom, Elrond och Avalanche och få inblick i deras ekosystem.

Ganesh Swami, VD och grundare, Covalent

”Covalent är nu en del av den kritiska infrastruktur som många projekt i rymden förlitar sig på. Vi tar detta ansvar på allvar och den enda obesegrade arkitekturen är en decentraliserad. Vår tidigare centraliserade lösning har föreställts som ett decentraliserat nätverk med förbättringar för våra befintliga kunder och deras arbetsflöden. ”
– Ganesh Swami, VD och medgrundare av Covalent

Covalent API innehåller terabyte data, och oavsett branschens bästa praxis, är det en kandidat för en enda felpunkt. Den decentraliserade nätverkslanseringen hanterar denna utmaning och hjälper till att skala med inbyggda applikationer med API.

CQT-token

Covalent lanserar också Covalent Query Token (CQT) på Ethereum, nätverksåtkomst och styrningstoken via en offentlig försäljning från och med torsdagen den 29 april.

Genom att hålla CQT kan du rösta på ett styrningsforum som täcker förbättringsförslag, utvecklingsidéer och förslag för Alpha Alarm, en daglig DeFi-dataserie som drivs av Covalent.

Styrningsforumet kommer också att innehålla förslag för Alchemist Ambassador-programmet, som Covalent fördelar 1% av tokenutbudet, vilket motsvarar miljoner dollar.

Ansökningar om att delta i programmet är öppna för alla och deltagarna får $ 1 000 till 5 000 dollar i CQT per månad för att hjälpa till att utveckla Covalents ekosystem och engagera sig i samhället. Från och med idag har projektet lockat över 2000 personer.

Covalents nätverkslansering innehåller också en utforskare för Covalent-block som täcker totala transaktioner, genomsnittlig blocktid, totala block, gruvarbetare och mer.

Under de senaste sex månaderna stängde Covalent två finansieringsrundor på totalt 5,1 miljoner dollar för att driva nätverket.

Sedan oktober förra året har antalet kunder som använder Covalents data ökat till över 100 kunder och antalet indexerade blockkedjor har ökat från en till åtta – det mest uttömmande i branschen – med teamet som förväntar sig att indexera totalt 12 blockkedjor av slutet av året.Source link

Related posts

Klever blir primär mobilplånbok för Syscoin ekosystem »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Kedjeutbyte ChainSwap ansluter till Solana-baserade AMM och likviditetsleverantör Raydium »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Lär dig mer om Bitcoin så att du intelligent kan investera i kryptovaluta

Bitcoinguide