Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

ConsenSys lanserar NFT-ekosystem med 99% mer energieffektivitet än PoW


Viktiga takeaways

  • Palm är ett joint venture av ConsenSys, HENIGroup och Heyday Films.
  • ConsenSys hävdar att NFT-ekosystemet är 99% mer energieffektivt än konkurrenter på grund av lanseringen som en Ethereum-sidokedja.
  • Den berömda brittiska konstnären Damien Hirst, vars försäljning har gjort hundratals miljoner i konstverket, kommer att lansera en NFT-samling på plattformen.

Dela den här artikeln

Palm-ekosystemet är ett joint venture som lanserats för att erbjuda billigare NFT-handel för artister medan Ethereum övergår från Proof of Work-gruvdrift.

Palm NFT-ekosystemet

ConsenSys beskrev det nya projektet som ett ekosystem för NFT och tillade att en version av Uniswap V3 kommer att lanseras på Palm för att stödja handel med tillgångar.

“Palm är ett nytt token-driven ekosystem för NFT-enheter, som är ansluten till Ethereum, och har låga gaskostnader, snabb transaktionsslutlighet och 99% mer energieffektivitet än bevis på arbetssystem.”

Palm lanserades som en Ethereum-sidokedja, vilket kraftigt minskar sin energiförbrukning och kommer att flytta till Layer 2-lösningar över tiden.

Tillsammans med Uniswap inkluderar samarbetsprojekt $ MEME, Nifty’s, Protocol Labs, MetaMask och Infura.

ConsenSys grundare och Ethereum medgrundare Joe Lubin lanserade Palm tillsammans med HENIGroup och Heyday Films, om att målet är att optimera försäljningen av NFT för “låga gaskostnader, snabb transaktionsslutlighet och 99% mer energieffektivitet.”

Lubin tog upp Ethereums nuvarande skalningsproblem och sa att artister kan använda en ny sidokedja byggd med Hyperledger Besu medan de väntar på ETH2-nätverksuppdateringen.

Damien Hirst Collection lanseras på plattform

Det första projektet som startade på ekosystemet är av den brittiska samtida konstnären Damien Hirst, mest känd för sitt arbete som visar djur i formaldehyd och hans enorma vägarinstallationer av spädbarn i livmodern. Hirst slog rekord genom att samla in 198 miljoner dollar på sin auktion med en konstnär på Sothebys auktionshus 2016.

Hirsts NFT-projekt heter The Currency Project, som består av 10 000 olika konstverk som skapats under fem år. Samlingen syftar till att utmana ”begreppet värde genom pengar och konst.”

”Palm är den absolut bästa plattformen för mig. Det är nytt och konstfokuserat, det är det mest miljövänliga och det är snabbare och billigare att använda. Med handflatan, artister kan uppfinna framtiden, säger Hirst.

Detaljer om auktionen för The Currency Project har ännu inte meddelats.

Hirst sålde tidigare konst för NFT via HENI-plattformen, som nu samarbetar med Palm.

Utlämnande: Författaren höll bitcoin vid skrivandet

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

XRP riktar sig mot nya årliga toppar efter avgörande breakout

Bitcoinguide

VeChain mål högt efter ökad vinstintag

Bitcoinguide

Bancor Burn Update gör protokoll till den ultimata BNT-köparen

Bitcoinguide