Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Concordium samlar in 36 miljoner dollar för att starta MainNet i juni.


Concordium, en integritetsfokuserad blockchain, har precis avslutat sin fjärde finansieringsrunda där företaget samlade in 36 miljoner dollar; detta drev värderingen av blockchainföretaget till cirka 1,5 miljarder dollar. Finansieringsrundan fokuserades på den privata placeringen av dess kryptovaluta GTU.

Det insamlade kapitalet skulle användas för att utöka blockchainens verk. Det skulle också användas för att utveckla dess funktionalitet ytterligare, decentralisera dess mainnet-lansering och notera kryptotillgången på några större kryptobörser.

Fonden skulle också användas för att förbättra sina kärnprotokoll och verktyg som nämns i den nyligen släppta färdplanen för blockchain. Detta skulle leda till en förbättring av dess integritets- och identitetsfunktioner.

Enligt Concordiums VD, Lone Fonss Schroder, säger han: ”Under de senaste månaderna har vi upplevt stort intresse från företag och utvecklare runt om i världen. Concordiums blockchain-kod har just blivit offentligt tillgänglig, vilket gör det möjligt för utvecklare i allmänhet och RustLang-utvecklare i synnerhet att skapa sina applikationer på Concordium. ”

Antagandet av blockchain-teknik av massorna står inför så många utmaningar, och med Concordiums blockchain tas alla dessa utmaningar i beaktande. Detta innebär att utvecklarnas och företagens behov har beaktats för att mildra eventuella reglerande förändringar som kan inträffa i framtiden.

Planer finns redan för att lansera Concordium blockchain i juni 2021, och dess kryptokurrency skulle också listas på kryptobörser nästan omedelbart.

Medan andra blockchains kämpar för flera utmaningar, tillåter Concordiums blockchain snabba och säkra transaktioner med en stabil transaktionsavgift som inte är benägen att fluktuationer i kryptovalutakursen.

Användningen av en Proof-of-Stake-modell ger den en extra fördel jämfört med den mer använda Proof-of-Work-modellen blockchain som används av digitala mynt som Bitcoin och Ethereum. Concordiums modell förbrukar en liten mängd energi jämfört med Bitcoins blockchain, vilket har fått kritik för sin höga elförbrukning som ligger långt bortom vissa världsländer.Source link

Related posts

Fintechs inbjudna att arbeta med Georgiens digitala bankvaluta – Fintech Bitcoin News

Bitcoinguide

Digitex släpper en allt-i-ett-spot & futures exchange

Bitcoinguide

Atari lanserar en Crypto-Fueled Gaming Platform i Ethereum Metaverse Decentraland – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide