Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Coinbases värdering på 86 miljarder dollar har överdrivits kraftigt av vilseledande media


Coinbase-aktier stängde till $ 327 vid sin Nasdaq-debut, vilket gav kryptobörsen en initial börsvärde på $ 86 miljarder på helt utspädd basis.

Fullt utspädd avser det totala antalet utestående stamaktier och tillgängliga för handel på den öppna marknaden efter alla möjliga omvandlingskällor. Men vissa tycker att denna åtgärd ger en felaktig värdering eftersom den inkluderar optioner och begränsade aktier, vilket överskattar antalet aktier som används i värderingen.

I samband med börsintroduktionen förväntade vissa analytiker att Coinbase skulle uppnå en värdering på 100 miljarder dollar. Även om den slutliga värderingen inte var en miljon mil bort, var den fortfarande mindre än förväntat.

Coinbase Listing är ett vattendrag för kryptovalutaindustrin

Coinbase är det första stora kryptoföretaget som testar den amerikanska offentliga marknaden. Dess börsnotering hyllades som en vändpunkt när det gäller kryptovaluta som vanligt. Analytiker Dan Ives skrev:

“Coinbase är en grundläggande del av kryptoekosystemet och är en barometer för det växande mainstream-antagandet av bitcoin och krypto för de kommande åren enligt vår åsikt.”

COIN öppnade för $ 381 på Nasdaq Global Select Market. Tidigt drev köpare priset så högt som $ 429, men björnar tog snart över för att doppa priset när dagen gick. Det avslutade sessionen på $ 327.

Source: COINUSD on TradingView.com

Företaget hade släppt några imponerande siffror före sin offentliga debut. Det visade en ökad omsättning och en fördubbling av sina månatliga aktiva användare från föregående kvartal.

Men marknadsundersökningsföretaget New Constructs hade redan larmat vid en allvarlig övervärdering på 100 miljarder dollar. De tror att en sådan värdering inte tar hänsyn till en framtida press på dess transaktionsmarginaler.

företaget har liten eller ingen chans att möta de framtida vinstförväntningarna som ligger bakom dess löjligt höga förväntade värdering på 100 miljarder dollar. ”

Den faktiska värderingen bör vara $ 65 miljoner

Medan Coinbases fullständigt utspädda värdering uppgick till 86 miljarder dollar, ganska mycket mitt i förväntningarna före debuten på mellan 60 miljarder dollar – 100 miljarder dollar, CIO på Arca Jeff Dorman sa att denna siffra är grovt överdriven.

Dorman slog media för ”felinformation” och ”hemsk rapportering” och sa att de använde fel andelar. Baserat på 198mn A- och B-aktier bör Coinbases slutvärdering vara $ 64,7mn.

Den matematiken är fel – Det finns 198 mm klass A och B-aktier o / s, inte 261 mm. Om vi ​​använder helt utspädda aktier, har varje aktie på planeten oändliga aktier på grund av inga begränsningar för hur mycket aktier ett företag kan ge ut.

När det gäller att någonsin nå en värdering på 100 miljarder dollar, forskare Larry Cermak förväntar sig att detta händer så länge tjurmarknaden fortsätter.

Direktlistor handlas nästan alltid ner de närmaste dagarna på grund av den höga flottör som dumpas. Så länge tjurmarknaden fortsätter kommer den så småningom att återhämta sig och gå $ 100 miljarder dollar + IMO. Låg volym idag är dock något förvånande. ”

Vid det här laget är det oklart om ett överdrivet Coinbase-marknadsvärde är en hjälp eller ett hinder för krypto. Medan en överdriven värdering sannolikt kommer att trumma upp räntan, ser spinsidan ytterligare tryck på Coinbase för att leva upp till hype.

Source link

Related posts

Att köpa Dogecoin med stimulanspengar skulle ha gjort dig över 500 000 dollar

Bitcoinguide

Gratis TON DeFi Alliance för att leda den decentraliserade ekonomins tillväxt av TON Blockchain – Sponsrade Bitcoin News

Bitcoinguide

Jax.Networks uppdrag – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide