Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Coinbases Q1 Call avslöjar tillväxt, produktkarta


Viktiga takeaways

  • Coinbase sände sitt Q1-inkomstsamtal idag med CFO Alesia Haas och VD Brian Armstrong.
  • Cheferna avslöjade Coinbases förväntade framtida tillväxt, plus dess planer för nya funktioner och stödda tillgångar.
  • Men cheferna tillbringade nästan ingen tid på att diskutera Coinbases börsintroduktion, som kommer att äga rum nästa vecka.

Dela den här artikeln

Coinbase sände sitt första kvartalsresultatsamtal idag och avslöjade sina förväntningar på ekonomisk tillväxt och planer för framtida produkter.

Användningsstatistik är stark

“2021 startar starkt”, uttalade Coinbase CFO Alesia Haas under samtalet. “Vi har sett höga kryptopriser hela tiden driva förhöjda nivåer av användaraktivitet och handelsvolym på vår plattform.”

Haas uppmärksammade Coinbases användarbas och noterade att företaget hade 56 miljoner verifierade användare och 6,1 miljoner månatliga transaktionsanvändare (MTU) under första kvartalet 2021.

Hon redogjorde också för Coinbases finansiella statistik för första kvartalet. Företaget såg en handelsvolym på 335 miljarder dollar. Den hade tillgångar på 223 miljarder dollar på sin plattform, vilket motsvarar 11,3% av kryptomarknaden. Den hade en total intäkt på 1,8 miljarder dollar, en nettoresultat på 740-800 miljoner dollar och 1,1 miljarder dollar i resultat före räntor och skatter (EBITDA).

Haas lade sedan fram ett antal prognoser om Coinbases framtida tillväxt. Beroende på volatiliteten på marknaden förväntar sig Haas i genomsnitt 4 till 7 miljoner transaktionsanvändare varje månad 2021. Fullständiga detaljer kan ses i Coinbases pressmeddelande.

Nya funktioner framåt

Under samtalet avslöjade Coinbase VD Brian Armstrong detaljer om företagets affärsplaner. Han säger att Coinbase anser att målgruppen är “vem som helst med en smart telefon” och jämförde det nuvarande läget för kryptovalutaindustrin med e-handelns början i slutet av 1990-talet.

“Vi tror att, eftersom innovation fortsätter att snabbt förändra och växa kryptokonomin, kommer vi att se krypto ta upp en betydande del av den ekonomiska aktiviteten under det kommande decenniet,” sa Armstrong.

Armstrong diskuterade också Coinbases färdplan. Även om Coinbase ursprungligen tillhandahöll investeringstjänster, säger Armstrong att man planerar att utöka sina erbjudanden genom att lägga till stöd för fler tillgångar och genom att ge tillgång till tredje parts tjänster som DeFi.

Han uppmärksammade också Coinbases senaste förvärv av Bison Trials, vilket kommer att hjälpa företaget att betjäna institutionella investerare. Detta gör det möjligt för företaget att erbjuda blockchain som en tjänst till institutionella användare, liknande de tjänster som för närvarande erbjuds av AWS.

Inga kommentarer till börsintroduktion

Även om många investerare väntar på detaljer om Coinbases börsintroduktion spenderade samtalet inte mycket tid på det ämnet.

Haas uppgav att Coinbase beslutade att publicera omfattande detaljer mot bakgrund av företagets kommande börsintroduktion och noterade att framtida rapporter kanske inte är så grundliga. Under tiden gjorde Armstrong ett kort avslutande uttalande om börsintroduktionen: ”Vi är glada att börja resan som ett offentligt företag,” noterade han i slutet av samtalet.

Coinbases börsintroduktion kommer att äga rum onsdagen den 14 april 2021.

Ansvarsfriskrivning: Vid skrivandet hade denna författare mindre än $ 75 i Bitcoin, Ethereum och altcoins.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Bitcoin, Ethereum grundat på rebound trots förluster

Bitcoinguide

TRON-VD Justin Sun vinner TIMEs senaste NFT-auktion

Bitcoinguide

ZKSwap Decentralized Exchange Live på Ethereum Layer 2

Bitcoinguide