Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Coinbase tillkännager den 14 april direkta notering


Viktiga takeaways

  • SEC har godkänt Coinbases direkta noteringsförslag för den 14 april.
  • Att förutse en traditionell börsintroduktion kan vara mycket lönsamt för nuvarande Coinbase-aktieägare.
  • Företaget handlar under tickersymbolen “$ COIN”.

Dela den här artikeln

Efter mycket spekulation har Coinbase-erbjudandet äntligen ett datum.

Förväntat noteringsdatum

Coinbase meddelade att SEC validerade sitt förslag om en offentlig notering av sina aktier. Tickern “COIN” kommer officiellt att börja handlas på Nasdaq Global Select Market den 14 april 2021.

I ett annat pressmeddelande meddelade Coinbase också att de skulle hålla ett konferenssamtal den 6 april för att diskutera de finansiella resultaten för första kvartalet 2021.

Dessa förväntas vara positiva eftersom kryptomarknaden som helhet haft ett utmärkt första kvartal med nivåer av detaljhandelns intresse om år.

Uppdateringen den 6 april är väl anpassad för att öka intresset för Coinbases offentliga erbjudande.

Deras strategi att föregå en traditionell börsintroduktion för en direkt notering är ett spel som visar att de är ganska säkra på företagets förmåga att locka tillräckligt med investerare. Denna noteringsprocess skiljer sig från en börsintroduktion genom att företaget inte kommer att ge ut nya aktier. Istället listar det befintliga lager.

Detta har två fördelar. För det första später detta inte ut befintliga aktier och nuvarande aktieägares position. En nuvarande aktieägare säljer alla sålda aktier. För det andra kräver detta inte försäkringsgivare från investeringsbanker att sälja aktier till sina kunder i utbyte mot kompensation.

Coinbases direkta noteringsstrategi är riskabel, för om det finns för lite intresse för COIN kommer aktien snabbt att förlora värde.

Men om aktien klarar sig kommer nuvarande Coinbase-aktieägare att kunna sälja till mycket höga priser eftersom utbudet av nya aktier kommer att bli mycket mindre än vid en traditionell börsintroduktion. Mitt i en oöverträffad tjurmarknad kan detta vara en extremt lukrativ strategi för Coinbase.

Ansvarsfriskrivning: Författaren hade BTC, ETH och flera andra kryptovalutor i skrivande stund.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Bancor Burn Update gör protokoll till den ultimata BNT-köparen

Bitcoinguide

Hur denna miljonärekonom handlar om kryptoprognosmarknader

Bitcoinguide

Cream Finance, PancakeSwap webbplatser komprometterade

Bitcoinguide