Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Coinbase markerar börsintroduktion med memo på Bitcoin Blockchain


Coinbase har firat sin offentliga Nasdaq-notering av skickar ett meddelande till Bitcoin blockchain.

Coinbase hänvisar till Relief Bill

Coinbase bäddade in ett meddelande som hänvisade till en nyhetsrubrik i New York Times från den 10 mars 2021 som diskuterade den amerikanska regeringens stimulansplan för biljoner dollar COVID-19.

Rubriken lyder: ”NYTimes 10 / Mar / 2021 House Slutligt godkännande av Bidens 1,9T Pandemic Relief Bill.”

Coinbase bad gruvpoolen F2Pool att koda meddelandet på block 679,187 i Bitcoin blockchain, det första blocket som utvinns efter Coinbase noterades på Nasdaq-aktiemarknaden.

Meddelandet finns i Bitcoins Coinbase-datafält, en funktion som inte är relaterad till Coinbase på något sätt förutom det faktum att börsen namngavs efter den tekniska termen.

En nod till Satoshi Nakamoto

Coinbase sa att meddelandet att det publicerades var en “nick till Satoshi”, den pseudonyma skaparen av Bitcoin som kodade ett liknande meddelande på Bitcoins första block någonsin.

Under 2009 lade Satoshi till ett meddelande i Bitcoins genusblock som betonade oro kring bankräddningar i Storbritannien. Hans anteckning lyder: “The Times 03 / Jan / 2009 kansler på randen till andra räddningsaktion för banker.” Den rubriken var från en London Times-artikel som publicerades samma dag som Bitcoins första block utvanns.

Att läsa mellan raderna kan Coinbases meddelande betraktas som en kritik av statliga utgifter och en marknadsföring av kryptovaluta som ett alternativ till vanliga pengar.

Ansvarsfriskrivning: Vid skrivandet höll författaren Cosmos.

Source link

Related posts

Crypto.com anställer Downtown Exec för att leda en ny “Invite-Only” NFT-plattform

Bitcoinguide

Förtroende för tether återkommer efter Coinbase Pro-listor USDT

Bitcoinguide

UMA, Yam Finance lanserar WSB-spårade aktier

Bitcoinguide