Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Coinbase förnekar ledande befattningshavare


Viktiga takeaways

  • Coinbase har publicerat ett svar på anklagelser om lager dumpning som började cirkulera på sociala medier den 17 april.
  • Framför allt säger företaget att dess VD, Brian Armstrong, sålde 2% av sina innehav – inte 71% som vissa har föreslagit.
  • Coinbases aktie (COIN) har ändå sjunkit i värde avsevärt, från $ 342 den 16 april till $ 294 idag.

Dela den här artikeln

Som svar på utbredda anklagelser från kryptosamhället har Coinbase förnekat att dess chefer sålde stora mängder av sina aktieinnehav efter bolagets notering den 16 april.

Coinbase säger att data tolkades felaktigt

“Under helgen 17-18 april 2021 såg vi många felaktiga uppgifter spridas om våra aktieförsäljningar för investerare,” skrev Coinbase. “Vi skulle vilja ställa in rekordet.”

Den noterade att investerare och chefer måste lämna in ett formulär 4 när de säljer aktier på en noteringsdag. Det noterades att dessa ansökningar är allmänt tillgängliga men är “knepiga att korrekt tolka”, vilket ledde till att kryptoinvesteraren Dereck Coatney skapade ett “felaktigt diagram”.

Diagrammet märktes och retweetades av mer framstående investerare, som Peter Schiff från ShiffGold och Euro Pacific Bank. I sin analys skrev Schiff att Coinbase VD Brian Armstrong dumpade privat sina 71% -aktier, medan olika andra chefer dumpade 63%, 86%, 97% och 100% av sina innehav.

De faktiska siffrorna

Coinbase säger att dessa siffror är felaktiga. Det står att Armstrong faktiskt sålde 2%, inte 71%, av sitt utestående kapital. Andra chefer sålde 15%, 24%, 8% och 38% av sina innehav.

Dessa siffror är liknar korrigeringar publicerad av The Block Frank Chaparro strax efter att informationen började cirkulera.

Siffrorna är dock fortfarande högre än andra tidiga korrigeringar. Coinshares CSO Meltem Demirors, till exempel, föreslog att varje ledare sålde mindre än 10% av sina aktier.

Coinbase tillade att dess chefer agerade i överensstämmelse med beteenden som ses hos andra företag. Det står att dess sektion 16-tjänstemän sålde 3,32% av sitt innehav efter en direkt notering. Som jämförelse sålde Asana execs 1,67%, av innehaven, Palantir execs sålde 7,29%, Roblox execs sålde 4,21% och Slack execs sålde 4,18%.

Varför var det förvirring?

Coinbase spekulerade i att förvirring uppstod från olika typer av kapital, som redovisas olika. Det tillade att chefer kan tyckas ha sålt 100% av sina aktier, medan de faktiskt bara sålde 100% av de aktier som utnyttjades under en försäljning samma dag.

Coinbase klargjorde också att eftersom det genomförde en direkt notering snarare än en traditionell börsintroduktion sålde den bara befintliga aktier. Det betyder att dess chefer inte “utspädde marknaden.

Trots företagets försäkringar har Coinbases aktie (COIN) sjunkit i värde från 342 $ den 16 april till 294 $ idag – vilket motsvarar en förlust på 14% på bara några veckor.

Ansvarsfriskrivning: Vid skrivandet hade denna författare mindre än $ 75 i Bitcoin, Ethereum och altcoins.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Tidigare OCC-chef Brian Brooks till Lead Binance.US

Bitcoinguide

Mastercard låter oss betala med kryptovaluta i år

Bitcoinguide

TIME anropar Coinbase och DCG inflytelserika företag

Bitcoinguide