Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Coinbase adresserar framtida intäkter med planer på att bli Cryptos Amazonas


En väl mottagen Nasdaq-debut från Coinbase förra veckan öppnar vad många hoppas vara kryptos kors i mainstream. Ändå har kontroverser omgiven sin börsintroduktion, inklusive att värdera företaget på en helt utspädd basis. Med denna metod ingår ett högre antal aktier i företagets värdering, vilket i huvudsak övervärderar företaget med cirka 20 miljarder dollar.

Men kanske den största kontroversen ligger i Coinbases förmåga att behålla och utöka sin lönsamhet i framtiden. Med oro för att höga spreadar och handelsavgifter kommer att se en tävling mot botten när tävlingen värms upp, har vissa analytiker varnat för att investera i $ COIN.

Coinbase VD Brian Armstrong sa att han planerar att öka företagets produktutbud under de närmaste fem till tio åren i ett försök att bekämpa dessa problem.

Coinbase timdiagram

Source: COINUSD on TradingView.com

Analytiker ljudlarm på Coinbase framtida lönsamhet

Inledningen till förra veckans börsintroduktion släppte Coinbase sina siffror för första kvartalet 2021 och avslöjade en imponerande uppsättning siffror. Höjdpunkterna inkluderar $ 1,8 miljarder intäkter och en fördubbling av den månatliga aktiva användarbasen till 6 miljoner.

Dess största spinnare är handelsavgifter, som uppgick till 1,1 miljarder dollar och stod för 86% av dess totala intäkter förra året. Detta motsvarar 0,57% av varje transaktion.

”År 2020 samlade Coinbase cirka 0,57% av varje transaktion i avgifter, som totalt uppgick till 1,1 miljarder dollar i handelsintäkter på 193 miljarder dollar i handelsvolym. Dessa handelsavgifter utgjorde 86% av intäkterna 2020. ”

Men konkurrens från sådana som Kraken, Gemini, Bitstamp och Binance kommer att se att handelsavgifterna faller bort i en tävling mot botten. Vissa analytiker har påpekat, baserat på siffror från första kvartalet 2021 är detta redan i rörelse.

“Om vi ​​antar en liknande fördelning av Coinbases rapporterade 1,8 miljarder dollar i totala intäkter under första kvartalet i år skulle handelsavgifterna motsvara cirka 1,5 miljarder dollar på 335 miljarder dollar i handelsvolym, eller cirka 0,46% av varje transaktion.”

För att ta itu med detta, Coinbase VD Brian Armstrong sa att han förväntar sig att 50% av företagets intäkter kommer från icke-handelskällor under de kommande fem till tio åren. Men är detta en rimlig förväntan?

Amazonas av Crypto

Med Laura Shin, Gil Luria, den Forskningschef på DA Davidson, sade målet är att generera mer intäkter i vårdnad och hanterad satsning. Men han medgav att detta inte skulle hända över natten.

När det gäller att nå övergången till 50% av intäkterna från icke-handelskällor var Luria övertygad om att Coinbase kunde dra av detta. Han jämförde denna situation med vad Amazon har lyckats ta fram sedan börsintroduktionen.

1997 var Amazon en online-bokhandlare. Inte bara diversifierade den sig till att sälja allt och allt, men företaget hjälpte också andra människor att sälja, flyttade till underhållning med Prime och startade ett molnföretag.

”Jeff Bezos kanske har föreställt sig det, men det visste vi inte. Vi visste bara att Amazon var långt före paketet. De hade ett enormt ledarskap och de var så kundorienterade, vilket var den absoluta nyckeln till deras framgång. Och jag ser många paralleller med Coinbase. ”

Genom att förstå kryptospelet och vara öppen för att arbeta med tillsynsmyndigheter anser Luria att Coinbase är i en bra position för att marknadsföra fler produkter för att replikera vad Amazon gjorde.

Source link

Related posts

Elon Musk Bitcoin Giveaway Scam kostar den här mannen BTC värt $ 600K – Presenterade Bitcoin News

Bitcoinguide

OKEx listar Chia Token (XCH), en skapelse av BitTorrent grundare Bram Cohen

Bitcoinguide

AC Ventures Backed NFT Art Collectible “God Temple” tillkännager projekt med den kända serietecknaren Pat Lee

Bitcoinguide