Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

CNBC ger Charlie Lee plattformen för fördelarna med Litecoin över Bitcoin


Litecoins grundare Charlie Lee talade på CNBC och förklarade skillnaderna mellan Litecoin och Bitcoin. Han upprepade tidigare kommentarer om att det var billigare och snabbare. Men vad som är intressant är att CNBC sällan ger mycket täckning till LTC, men ändå hade Lee möjlighet att marknadsföra sitt projekt till en vanlig publik.

Litecoin är ett av några långvariga projekt som fortfarande är framträdande idag

Charlie Lee lanserade Litecoin i oktober 2011 i avsikt att det skulle vara en “lite” version av Bitcoin. Som en klon delar den många likheter, men den grundläggande skillnaden kommer från Litecoin som använder den nyare Scrypt Proof-of-Work (PoW) -algoritmen över Bitcoins SHA-256.

Gruvkryptovalutor kan uppstå med hjälp av en CPU, GPU eller ASIC-gruvarbetare. ASIC-gruvarbetare kan generera fler hash (försök) per sekund för att matcha måldatasträngen och “vinna” blocket. Därför har ASIC-gruvarbetare en tydlig fördel jämfört med andra gruvmedel.

Under dessa omständigheter har Bitcoin-gruvdrift förvandlats till ett ASIC-”vapenlopp” och ett spel som bara de väl resurserna kan spela.

Litecoin-utvecklare väljer Scrypt eftersom det är mindre mottagligt för ASIC-gruvdrift. Medan Scrypt ASIC-gruvarbetare sedan dess har blivit tillgängliga, sker en betydande del av gruvdrift i nätverket fortfarande via CPU och GPU, vilket gör Litecoin-gruvdrift till ett mer tillgängligt alternativ för vardagliga människor.

Lee utökade på skillnaderna och talade om att Litecoin hade snabbare bekräftelsestider och ett större utbud av tokens.

”Det är också snabbare, har fler mynt än Bitcoin, det har fyra gånger så många mynt och det är också fyra gånger snabbare. Så Bitcoin-transaktioner sker var tionde minut, Litecoin-transaktioner sker i genomsnitt varannan och en halv minut. ”

Men det som gör Litecoin mer lämpligt som ett bytesmedel är de låga avgifterna det erbjuder. Av alla dessa skäl har Litecoin lyckats hålla fast som ett stort bolag medan projekt som Namecoin och Peercoin har bleknat till dunkel.

Låga avgifter gör det till ett attraktivt förslag

När han blev ombedd att förklara trängseln på Bitcoin och hur det leder till höga avgifter, sa Lee, eftersom nätverket är så upptaget, väljer gruvarbetare de högst betalande transaktionerna för att skriva dem i nästa block.

”Bitcoin blockchain är full. Varje gång ett block kommer används hela blocket av transaktioner. Så därför konkurrerar alla om att få sina transaktioner till nästa block. Så hur de gör det är att konkurrera genom att betala fler avgifter, så gruvarbetarna väljer transaktioner som betalar mest avgifter … ”

Så är inte fallet med Litecoin. Den har en större “bandbredd” och mindre trängsel, vilket ger några av de lägsta avgifterna i branschen. Data från bitinfocharts.com sätter den nuvarande genomsnittliga transaktionsavgiften till $ 0,046.

CNBC: s vilja att vara värd för Lee och ge honom möjlighet att förklara Litecoins värdeförslag var en stor kupp för projektet.

Litecoin dagliga diagram

Source: LTCUSD on TradingView.comSource link

Related posts

Apple är väl positionerade för att erbjuda kryptohandel – analytiker säger att företaget borde hålla Bitcoin i statskassan – utbyter Bitcoin News

Bitcoinguide

Kan EU använda Stellar Lumens (XLM) för att utfärda sin CBDC?

Bitcoinguide

USA: s regering kommer inte att tillåta att företag fortsätter att ersätta dollar med Bitcoin, varnar investeringsrådgivare – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide