Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

CME Group lanserar Micro Bitcoin futures den 3 maj »CryptoNinjas


CME Group, en ledande och mest mångsidig derivatmarknad, meddelade idag att den kommer att utöka sin serie kryptoderivat med introduktionen av ett nytt Micro Bitcoin-terminkontrakt måndagen den 3 maj, i avvaktan på lagstadgad granskning.

Micro Bitcoin futures kommer att vara en tiondel av storleken på en bitcoin. Det mindre kontraktet kommer att ge marknadsaktörerna – från institutioner till sofistikerade, aktiva, enskilda handlare – ytterligare ett verktyg för att säkra sin spotbitsprisrisk eller genomföra bitcoinhandelsstrategier på ett effektivt och kostnadseffektivt sätt, samtidigt som funktionerna bibehålls och fördelarna med CME Groups vanliga Bitcoin-futures.

“Sedan lanseringen av vårt Bitcoin-terminskontrakt 2017 har vi sett en stadig, kontinuerlig tillväxt av likviditet och marknadsdeltagande i våra kryptoderivat, särskilt bland institutionella handlare”, säger Tim McCourt, CME Groups globala chef för aktieindex och alternativa investeringsprodukter . “Introduktionen av Micro Bitcoin-futures svarar direkt på efterfrågan på mindre kontrakt från ett brett spektrum av kunder och kommer att erbjuda ännu mer val och precision i hur deltagarna kan handla reglerade Bitcoin-futures på ett transparent och effektivt sätt hos CME Group.”

Micro Bitcoin-futures kommer att gå med i CME Groups växande serie kryptovalutaderivat, inklusive Bitcoin-futures och optioner och nyligen lanserade Ether-futures. Under 2021 har hittills 13 800 CME Bitcoin-terminskontrakt (motsvarande cirka 69 000 bitcoin) i genomsnitt handlats varje dag.

Dessutom har CME Ether-futures sett 767 kontrakt (motsvarande 38 400 eter) i genomsnitt varje dag sedan lanseringen den 8 februari.

Det nya kontraktet kommer att avvecklas kontant, baserat på CME CF Bitcoin Reference Rate, som fungerar som en referensränta en gång om dagen för priset på bitcoin i amerikanska dollar. Micro Bitcoin futures kommer att listas på och underkastas reglerna för CME.

Kontraktsspecifikationer *

KONTRAKTSSTORLEK 0,10 bitcoin
HANDELSTIDAR CME Globex: söndag – fredag ​​18:00 – 17:00 ET (17:00 – 16:00 CT) med en 60-minuters paus varje dag från 17:00 ET (16:00 CT)

CME ClearPort: 18:00 söndag till 18:45 fredag ​​ET (17:00 – 17:45 CT) med ett 15-minuters underhållsfönster mellan 18:45 och 19:00 ET (17:45) – 18:00 CT) Måndag – torsdag.

MINSTA PRISVÄXLING Outrights: $ 5 per bitcoin = $ 0,50 per kontrakt

Spreads: $ 1 per bitcoin = $ 0,10 per kontrakt

PRODUKTKOD MBT
LISTA Cykel Sex månadskontrakt i rad inklusive de närmaste två decemberkontrakten.

* Föremål för granskning av lagstiftningenSource link

Related posts

HashQuark ska fungera som valideringsnod för oracle-lösning Umbrella Network »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Secret Networks AMM-swap-nätverk över kedjor är nu live »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Delchain lanserar nod på Aleph.ims dApp-dator- och lagringsnätverk »CryptoNinjas

Bitcoinguide