Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Circle och Poloniex kommer att dela användaridentiteter med IRS


Viktiga takeaways

  • IRS har fått tillstånd att beställa två företag, Circle och Poloniex, att dela data om amerikanska baserade investerare.
  • Tillsynsmyndigheten söker information om amerikanska skattebetalare som gjort transaktioner på minst 20 000 dollar mellan 2016 och 2020.
  • Amerikanska tillsynsmyndigheter har många skatteinsatser på gång.

Dela den här artikeln

IRS kommer sannolikt att få tillgång till register från två kryptoföretag, Circle och Poloniex, för att utrota skatteflykt bland amerikanska investerare.

Circle och Poloniex kommer att dela data

Enligt det amerikanska justitiedepartementet (DoJ) har en federal domstol i District of Massachusetts auktoriserat Internal Revenue Service (IRS) att utfärda stämning till Boston-baserade blockchain-betalningsföretag Circle och dess tidigare dotterbolag Poloniex.

Den rättsliga åtgärden kommer att be Circle och Poloniex att dela data om USA-baserade kunder som genomförde kryptotransaktioner till ett värde av minst 20 000 dollar mellan 2016 och 2020.

Denna typ av order kallas en John Doe-kallelse, ett utredningsverktyg som används av IRS för att söka data om specifika amerikanska individer som kan ha misslyckats med att följa federala skattelagar.

”John Doe-kallelsen är ett steg för att göra det möjligt för IRS att avslöja dem som inte rapporterar sina virtuella valutatransaktioner ordentligt. Vi kommer att tillämpa lagen där vi finner systematisk bristande efterlevnad eller bedrägeri, ”skrev IRS-kommissionär Chuck Rettig.

DoJ: s officiella tillkännagivande klargjorde att det inte hävdar att Circle var inblandat i något fel. Istället är åtgärden en del av en ”utredning av en fastställbar grupp eller klass av personer” som byrån misstänker att inte följer amerikanska skattelagar.

Tillsynsmyndigheter har andra skatteinsatser på gång

Ordern är ett annat exempel på hur amerikanska tillsynsmyndigheter har ökat sina ansträngningar för att övervaka kryptovalutasektorn. Under tidigare år har Crypto Exchange Coinbase blivit känt för att samarbeta med IRS och rapportera användarhandelsaktivitet.

Separat från IRS: s ansträngningar planerar US Treasury och FinCEN att genomdriva KYC-regler för egenhostade kryptoplånböcker. Förordningen skulle göra det obligatoriskt för kryptovalutaföretag i USA att registrera personuppgifter i samband med transaktioner över 3000 dollar och rapportera kryptotransaktioner över 10 000 dollar.

I skrivande stund höll denna författare Cosmos.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Chainlinks rörelse kommer att definieras av smal ficka

Bitcoinguide

Reef Finance tillkännager strategiskt partnerskap med Tron

Bitcoinguide

Dave Portnoy från Barstool Sports lägger till BlockFolio som huvudsponsor

Bitcoinguide