Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Chinese Car Titan Geely tillkännager flyttning till Blockchain


Shutterstock-bild av Jenson

Geely, en av de största biltillverkarna i Kina, har ingått ett gemensamt avtal med Concordium för att utveckla blockchain-lösningar.

Geely flyttar Onchain

Geely Holding Group kommer att äga 80% av den nya satsningen och lämna den schweiziska baserade Concordium Foundation med 20%.

De två grupperna syftar till att “erbjuda företag och kunder tillgång till nya blockchain-plattformsbaserade affärsmodeller och användar-DApps för alla branscher, inklusive bilsegmentet”, enligt ett pressmeddelande som meddelar nyheterna.

Det nya företaget kommer att tas i drift 2021 och samarbeta nära fintech-koncernen och Geely-dotterbolaget Genius & Guru.

Geely VD Daniel Donghui Liuppgav att “att kunna utnyttja Concordiums blockchain-teknik i världsklass kommer att ställa industristandarder med sin underliggande infrastruktur för blockchain-applikationer.”

Det finns många användningsfall för blockchain inom bilindustrin, inklusive självkörande bilar, åktur och bevis på ägande.

Det nya partnerskapet är en fast påminnelse om att medan kryptomarknaderna blomstrar fortsätter arbetet med den underliggande blockchain-tekniken i alla branscher.

Den kinesiska staten har länge haft intresse för blockchain-teknik. Pekingtjänstemän presenterade nyligen en tvåårig färdplan som beskriver hur man förvandlar landets huvudstad till en blockchain-baserad stad.

Utlämnande: Författaren höll Bitcoin i skrivande stund.Source link

Related posts

Coinbase satsar på Acala på Polkadot

Bitcoinguide

Dogecoin-priset fördubblas över natten, träffar nytt all-time high

Bitcoinguide

Resultatrapport avslöjar Coinbase nu head-to-head med NYSE, NASDAQ

Bitcoinguide