Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Charlie Lees Litecoin NFT är nu värt nästan $ 2000, trots sina egna önskemål


Viktiga takeaways

  • Litecoin-skaparen Charlie Lee har skapat en NFT baserad på sin avatar för sociala medier, Litecoin “chikun”.
  • Den Ethereum-baserade konsttoken har lockat bud upp till $ 1834.
  • Lee syftar till att visa kryptovalutamiljön att en flod av generiska konsttoken inte är önskvärd.

Dela den här artikeln

Litecoin-skaparen Charlie Lee har skapat en specialkonst NFT och lockat bud på nästan $ 2000, trots hans avsikter att bevisa för kryptosamhället att generisk digital konst saknar värde.

Lee skapar Chikun NFT

noteras på Twitter tidigare idag har icke-fungibla tokens (NFT) som innehåller digital konst ett ekonomiskt problem. Det är en “nästan noll” kostnad för att skapa dessa blockchain-tokens, hävdade han, vilket kommer att leda till att artister försöker “tjäna pengar på galen.”

Lee uppmärksammade en ny NFT från Rick och Morty-skaparen Justin Roiland, som såldes för 1 miljon dollar förra månaden. Han noterade det Simpsons skaparen Matt Groening eller Herren på täppan skaparen Mike Judge kunde skapa liknande symboler för vinst – och det kunde alla andra skapare av en igenkännlig seriefigur.

För att demonstrera präglade Lee sin egen anpassade NFT, en symbol som innehöll hans “Litecoin chikun” -avatar. Han uppgav att illustrationen i token inte har något inneboende värde och bjöd sedan upp samhället att bevisa honom fel genom att bjuda på token.

Högsta bud når $ 1834

Från och med 15 februari är det högsta budet på token 1 ETH (1834 $) från en användare med handtaget “khalo.” Budgivning avslutas om fyra dagar, vilket innebär att NFT kan öka i värde de närmaste dagarna.

Lee förutsåg att detta skulle kunna hända: ”vet att om detta är lönsamt så hindrar mig inget från att översvämma marknaden med andra Chikun-symboler”, varnade han på Twitter. “Köpare varnas!”

Även om Lee är tveksam till att omfamna NFT, äger han uppenbarligen minst två andra liknande tokens. Lee skapade också en Ethereum-baserad domän satoshilite.crypto förra månaden och äger en digital målning med titeln “Arise Chikun”, enligt OpenSea-poster.

Litecoin vs. Ethereum

Konkurrens mellan blockchain-plattformar är värt att överväga. Charlie Lees egen blockchain, Litecoin, stöder inte NFT. Han skapade dagens symbol på Ethereum. Naturligtvis är Ethereum-samhället mer benägna att ta Lees inbjudan att bevisa honom fel när det gäller värdet av kryptokonsttoken.

Samtidigt har Ethereum-samhället sig själv uppmärksammades till frågor om originalitet. Medan NFT har en inbyggd kryptografisk garanti att varje token är unik, är det bara sant jämfört med andra tokens. Det finns ingen mekanism som hindrar token-skapare från att plagiera konst som har sitt ursprung någon annanstans.

Mot bakgrund av detta bevisar Lee’s token att statusen för en NFT-skapare kan skapa locka investerare oavsett originalitet.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Efter Beeple kommer CryptoPunks till Christie’s

Bitcoinguide

Förbereder sig Tesla för att acceptera poletter än Bitcoin?

Bitcoinguide

BitMEX grundare Ben Delo greps i New York

Bitcoinguide