Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Charles Schwab kliar för att investera biljoner i kryptovaluta och väntar på SEC-klarhet


På 18 månader har värdepappersföretaget Charles Schwab 180-talat på idén att erbjuda kryptovaluta till sina kunder. Tidigare varnade företaget att kryptovalutor var ett rent spekulativt instrument. Men nu, baserat på kundernas efterfrågan, är det redo att göra ett drag.

“Om företaget beslutar att delta i kryptomarknaden kommer vi att vara mycket konkurrenskraftiga, vi kommer att vara störande och vi kommer att vara kundorienterade.”

Det finns bara en fråga, bristen på tydlig reglering från US Securities and Exchange Commission (SEC). Bortsett från flera högprofilerade rättegångar med anklagelser om att sälja oregistrerade värdepapper finns det också bristen på en juridisk definition att strida mot. Med den nyutnämnda ordföranden Gary Gensler vid rodret, kan vi nu förvänta oss att SEC tar hand om det?

Finansiella institutioner flyttar redan på kryptovaluta

De senaste månaderna har en massa stora finansinstitut greenlight-kryptovaluta sett. BNY Mellon tillkännagav att man skapat en ny enhet för digitala tillgångar som är dedikerad till att bygga den första förvaltnings- och administrationsplattformen för flera tillgångar för både traditionella och digitala tillgångar.

De VD för Asset Servicing och Head of Digital på BNY Mellon, Roman Regelman, sa den växande kundernas efterfrågan var en faktor i beslutet. Till skillnad från Schwab är BNY Mellon säker på att fortsätta trots den tvetydiga regleringssituationen.

“Ökande kunders efterfrågan på digitala tillgångar, mognad hos avancerade lösningar och förbättrad tydlighet i lagstiftningen utgör en enorm möjlighet för oss att utöka vårt nuvarande tjänsteerbjudande till detta framväxande område. I avvaktan på ytterligare utvärderingar och godkännanden förväntar vi oss att börja erbjuda dessa innovativa och branschformande möjligheter senare i år. ”

Goldman Sachs utforskar också idén att erbjuda sina rika kunder “fullspektret” av kryptovalutans investeringsmöjligheter. Mary Rich, globalt chef för digitala tillgångar, sa att detta kan inkludera spot, derivat eller via traditionella investeringsmedel.

Det verkar dock som om Schwab väntar på mer konkret underbyggnad från SEC innan han gör sitt drag.

Schwab behöver klarhet

Schwab förvarar 7,07 biljoner dollar, inklusive 3,1 biljoner dollar på uppdrag av sitt nätverk av registrerade investeringsrådgivare (RIA). Den senaste rapporten visar att intäkterna ökade med 80% till 4,7 miljarder dollar, baserat på förra årets första kvartal på 2,6 miljarder dollar.

Charles Schwabs VD Walter Bettinger sa till analytiker att kundens spänning över kryptovaluta är hög. Men han sa utan tydlig reglering är företagets strategi att titta och vänta. Att lägga till, om tydlighet kommer, bör vi förvänta oss stora drag från Schwab till kryptovaluta.

”Vi känner igen vad som händer. Vi skulle vilja se mer tydlig reglering, och om och när det kommer, kan du förvänta dig att Schwab är en spelare i det rummet på samma sätt som det har varit i andra investeringsmöjligheter över hela spektrumet. ”

SEC har aldrig gett fasta riktlinjer för hur det avgör vilka kryptovalutor som är värdepapper och vilka inte. Så mycket som Howey-testet uppskattas som standarden, kritiker hävdar att testet är brett och föråldrat.

Eftersom kryptokunniga Gary Gensler har utsetts till SEC-ordförande den här månaden, ser branschen till honom för vägledning.

Men SEC-kommissionär Hester Peirce sa att Gensler har ett hektiskt schema som hanterar saker som inte är krypto. Trots att hon tillade är han sannolikt sympatisk med krav på tydlighet i reglerna.Source link

Related posts

Banking Giant Natwest att vägra service till företag som accepterar kryptovalutor – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

Ripple avgör rättslig tvist med Youtube över XRP Giveaway-bedrägerier – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

OKEx lägger till PERP och ytterligare tre token för att ytterligare utöka sitt DeFi-erbjudande

Bitcoinguide