Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Centralbankens digitala valutor är en riktig hot mot krypto men kommer inte permanent att stabilisera Bitcoin – Marknader och priser Bitcoin News


Soros Fund Management’s Chief Investment Officer (CIO) säger att digitalbankens digitala valutor är ett potentiellt hot mot bitcoin och andra kryptovalutor men det kommer bara att vara tillfälligt. Hon säger också att bitcoin tar bort en del av guldets köparbas.

Cryptos ‘Böjningspunkt’

Soros Fund Management Chief Investment Officer (CIO) Dawn Fitzpatrick pratade om bitcoin och effekterna av centralbankens digitala valutor (CBDC) kan ha på kryptoindustrin i en intervju på Bloombergs Front Row förra veckan. Hon sa:

Vi tycker att hela infrastrukturen kring krypto är riktigt intressant … Vi har gjort några investeringar i den infrastrukturen och vi tror att det är vid en böjningspunkt.

Hon nämnde några exempel på vad hennes företag har investerat i, inklusive börser, kapitalförvaltare, förvaltare och skatterapporteringsföretag. Tidigare denna månad investerade Soros Fund Management i New York Digital Investment Group (NYDIG), en leverantör av teknik och investeringslösningar för bitcoin.

Soros Fund Management har cirka 27 miljarder dollar i tillgångar som förvaltas. Institutional Investor rankar den som den näst mest framgångsrika hedgefonden genom tiderna och avkastar 44% årligen sedan den bildades 1970 av veteraninvesterarna George Soros och Jim Rogers.

Centralbankens digitala valutor: En tillfällig hot mot kryptovalutor

Fitzpatrick diskuterade också den potentiella effekten av centralbankens digitala valutor på kryptomarknaden. “Digitalbanksvalutor kommer att vara här, tror jag, snabbare än folk förväntar sig”, menade hon och citerade Kina som ett exempel. ”Det finns några strategiska skäl till varför de [China] kommer att bli en första flyttare, fortsatte CIO och betonade att Kina vill använda sin digitala valuta runt om i världen. Hon varnade:

Det är ett potentiellt hot mot bitcoin och andra kryptovalutor. Jag tror att det är ett verkligt hot men jag tror att det kommer att vara tillfälligt. Jag tror inte att de kommer att lyckas med att permanent destabilisera bitcoin.

Rädsla för Fiat-valutasänkning, investerare som flyttar från guld till Bitcoin

Fitzpatrick förklarade att hon ser bitcoin som en vara och säger: ”När du tänker på bitcoin tror jag inte att det är en valuta. Jag tror att det är en vara men det är en vara som lätt kan lagras. Det är lätt att överföra. ”

Hon beskrev sedan hur den snabba ökningen av den amerikanska penningmängden har sparat bitcoin från att förbli en kantillgång och betonade att “Det finns en verklig rädsla för att sänka fiatvalutor.” CIO detaljerade: ”När det gäller krypto i allmänhet tror jag att vi befinner oss i ett riktigt viktigt ögonblick i och med att någonting som bitcoin kanske har stannat kvar i en marginell tillgång, men för det faktum att vi under de senaste 12 månaderna har ökat pengarna i USA med 25%. ”

Soros Fund Management CIO tror också att vissa investerare går från guld till bitcoin och utarbetar:

När du tittar på guldprisåtgärder, i samband med en ganska robust inflationsberättelse, har det kämpat för att få grepp, och jag tror att det beror på att bitcoin tar bort en del av sin köparbas.

CIO frågades också specifikt om hon äger något bitcoin själv. Men hon skrattade och svarade: “Jag tänker inte svara på det.”

Håller du med Soros CIO Fitzpatrick? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

XRP träffar flera veckor högt som fokusförskjutningar på Tit-for-Tat-rättegång mot SEC

Bitcoinguide

Beaxy påskyndar automatiserad handel genom Hummingbot-partnerskap – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Mirror Trading International utnämndes till årets största krypto-bluff efter att ha tagit in 589 miljoner dollar – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide