Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Centralbank of China kan reglera Bitcoin som “investeringsalternativ”


Viktiga takeaways

  • Li Bo, biträdande guvernör för People’s Bank of China (PBOC) sa att Bitcoin var ett “investeringsalternativ.”
  • Detta är första gången en högt rankad tillsynsmyndighet i Kina hänvisar till Bitcoin som en investering,
  • På en ekonomisk konferens sa vice guvernör att privata stallmynt behövde starkare reglering än Bitcoin.

Dela den här artikeln

Kinas alfabank har släppt ett uttalande som kallar Bitcoin ett “investeringsalternativ.” Kommentarerna flyger inför landets åratal motstånd mot den ledande kryptovalutan.

Centralbankens officiella tips om Bitcoin-förordningen

Li Bo, biträdande guvernör för People’s Bank of China (PBOC), talade vid Boao Forum för Asien, en ekonomisk konferens där olika regeringsledare deltog, inklusive Kinas president Xi.

”Vi betraktar bitcoin som kryptotillgångar. Kryptotillgångar är investeringsalternativ och de är inte en valuta i sig. Huvudmålet vi ser för kryptotillgångar är främst investeringsalternativ. ”

Detta är första gången en högt rankad tillsynsmyndighet i Kina hänvisar till Bitcoin som en investering som skiljer den från dess valutanvändning.

I flera år har Folkets Bank of China (PBOC) motsatt sig att använda kryptovalutor i sin ekonomi, med hänvisning till deras olagliga användning som penningtvätt och skatteundandragande. Kinesiska tillsynsmyndigheter förbjöd ICO: s initiala erbjudanden 2017 och införde ett fullständigt förbud mot handel med kryptovalutor ett år senare.

Enligt rapporter har stablecoins som Tether (USDT) använts i stor skala i Kina för penningtvätt och olagligt spel.

Som svar på populariteten för kryptovalutor rullade Kina också ut den digitala yuanen, dess officiella centralbankens digitala valuta (CBDC).

Biträdande guvernör Li föreslog att Kinas centralbank verkar vara mer bekymrad över privatemitterade stablecoins. Han sa att stablecoins som användes som betalningslösningar behövde starkare reglering än Bitcoin och att de strikt regleras som en bank.

“Framöver kommer alla stabila mynt som har ambitionen att bli allmänt accepterad betalningslösning behöva mycket stark reglering, samma som en kvasi-bank för att tjäna den typen av funktion.”

Förutom att antyda en potentiell reglering av Bitcoin i Kina klargjorde biträdande guvernör Li att kryptovalutornas spekulativa karaktär fortfarande är en risk för Kinas ekonomiska stabilitet.

Därför skulle centralbanken fortsätta att anta strikta åtgärder och metoder för kryptovalutor tills tydliga regler är slutgiltiga, tillade Li.

Trots förbudet mot kryptohandel är Kina fortfarande ledande inom gruvdrift och bidrar till mer än hälften av hashkraften i Bitcoin-nätverket.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Binance Smart Chain DeFi-projekt hackat för 31 miljoner dollar

Bitcoinguide

VC: er inklusive Google Ventures investerar 120 miljoner dollar i Blockchain.com

Bitcoinguide

StarkWare samlar in 75 miljoner dollar för skalning av produkter

Bitcoinguide