Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Centra medgrundare fängslad dömd till åtta år för falsk ICO-bluff


Viktiga takeaways

  • Sohrab Sharma, medgrundare av bedrägeriet ICO, känt som Centra, har dömts till åtta års fängelse.
  • Sharma gjorde flera falska påståenden inklusive affärsband med Visa och Mastercard för att utfärda ett kryptobaserat bankkort.
  • År 2017 tog Centra ICO upp 100.000 ETH, som senare beslagtogs av US Attorney’s Office och FBI.

Dela den här artikeln

Sohrab Sharma, Florida-baserad grundare av kryptovalutaföretaget Centra, kommer att tjäna åtta år i samband med sin ledande roll i ett bedrägligt initialt myntoffer (ICO).

Fängelsetid för ICO grundare

USA: s advokatkontor i södra distriktet i New York bekräftade i ett pressmeddelande att en åtta års fängelsestraff gavs Sharma av en federal domstol på Manhattan.

Sharma, tillsammans med två medgrundare, gjorde flera väsentliga felaktigheter under myntoffret. De sa att de hade förvärvat en pengasändarlicens i 38 amerikanska stater och haft affärsförbindelser med Bancorp, Visa och Mastercard för ett kryptobaserat bankkort som heter Centra Card.

Medgrundaren tillverkade till och med en fiktiv VD som heter “Michael Edwards”, som hade mer än 20 års erfarenhet inom banksektorn och en magisterexamen från Harvard. De anställde också kändisar, inklusive professionell boxare Floyd Mayweather Jr. och musikproducent DJ Khaled för att marknadsföra Centra ICO.

”Sharmas mest anmärkningsvärda uppfinningar var de falska cheferna, falska affärspartnerskap och falska licenser som han och hans medsammanhängare utsåg för att lura offren att lämna över tiotals miljoner dollar. Vi kommer att fortsätta aggressivt att bedriva digitala värdepappersbedrägerier som den här, säger Ilan T. Graff, USA: s advokat.

I juli 2017 samlade Centra Tech ICO 100 000 ETH till ett värde av 25 miljoner dollar vid den tiden i utbyte mot Centra (CTR) ERC20-tokens.

Efter att systemet exponerades slog USA: s advokatkontor och Federal Bureau of Investigation ned på företaget och beslagtog 100 000 ETH 2018.

United States Marshals Service sålde den beslagtagna ETH för cirka 33,4 miljoner dollar tidigare i år. Enligt den officiella utgåvan kommer intäkterna att användas för att kompensera ICO-offren.

Sharma beordrades också att förlora över 36 miljoner dollar i olagliga vinster som gjorts efter Centra ICO.

Förutom Sohrab Sharma dömdes en annan medgrundare Robert Farkas till ett års fängelse i december 2020 av samma domstol på Manhattan.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Atari Crypto Casino lanseras i Ethereum Metaverse

Bitcoinguide

Bitcoin korsar $ 60.000 och ställer in en ny rekordhög

Bitcoinguide

Advokatbyrå stämmer MoneyGram över rippelpartnerskap

Bitcoinguide