Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

CBN-guvernörens anmärkningar attackerade, regeringen förnekar att det finansierade underskott via penningutskrift – Ekonomi Bitcoin News


Nedfallet utlöstes av rapporter om att Centralbank of Nigeria (CBN) tryckte över 150 miljoner dollar för statens finansiering fortsatte några dagar efter att anklagelserna ursprungligen kom fram. I den senaste vridningen sade oppositionens People’s Democratic Party (PDP) vice ordförande Dan Orbih att CBN-guvernören Godwin Emefiele svar på anklagelserna är “politiskt motiverade.”

Pengartryck ohållbart

I sin riposte citeras Orbih av en lokal nyhetswebbplats som föreslår att “om inte drastiska åtgärder vidtogs för att ta itu med situationen” skulle landet kunna gå mot ett sämre resultat “än vad som hände i Uganda.” Politikern sa:

Vi behöver ungdomarna komma med idéer och program som hjälper den här regeringen att komma ur deras röran, eftersom uppenbarelserna av Godwin Obaseki är en sorglig påminnelse om vad som hände i Uganda under tidigare president Idi Amin.

PDP-tjänstemannen drar också slutsatsen att “ingen regering kan upprätthålla ekonomin i ett land med den typen av missbruk.”

I sina inledande anmärkningar hävdade Godwin Obaseki, Edo State Governor, att ”den federala regeringen (hade) tryckt ytterligare 120–150 $ (50-60 miljarder naira) för att fylla på för oss att dela.” Anspråket har emellertid avvisats av den nigerianska finansministern Zainab Ahmed. Enligt ministern är denna rapporterade fördelning i själva verket “intäkter från olika myndigheters myndigheter”.

CBN: s rätt att skriva ut pengar

I sitt eget svar på anklagelserna den 15 april kallade guvernör Emefiele påståendena ”olyckliga och helt olämpliga.” Även om Emefiele inte direkt förnekade eller bekräftade påståendena hävdade han dock att ”banken alltid måste agera för att stödja regeringen i tider av ekonomiska svårigheter.”

Under tiden citeras CBN-guvernören i en annan publikation som hävdar att centralbankens rätt att skriva ut pengar. Guvernören sa:

Det är vårt jobb – att skriva ut. Det handlar om att låna ut pengar, så det finns ingen anledning att lägga kontroversen om att skriva ut pengar som om vi går in i fabriken och skriver ut naira och börjar distribuera på gatorna.

Emefiele avslöjade också att landet hade ställts inför en liknande situation 2016 även om han erkänner att situationen “mycket värre idag.” Ändå citerar rapporten CBN-guvernören om att centralbanken “också är bekymrad över inflationsfrågor.”

Håller du med om att CBN borde skriva ut mer i tider med ekonomiska svårigheter? Du kan dela dina tankar i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Cardano (ADA) Death Cross stavar bekymmer trots bullish “Mary” gaffel

Bitcoinguide

Ledande DeFi-projekt att följa 2021

Bitcoinguide

Hur Cardano integrerar 5 miljoner användare i sin plattform

Bitcoinguide